Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Netflix and chill – här är snuskiga betydelsen

Ur "Fifty shades of Grey".
Netflix and chill.

Brukar du säga att du ska titta på Netflix och chilla?

Good for you – för du vet väl att internets älsklingsuttryck betyder något helt annat?

FAKTA

HISSAR:

Trots alla uppmaningar, bland annat från artisten 50 Cent, hoppar Chris Rock inte av uppdraget att leda årets Oscarsgalan. Det ska vi vara tacksamma för. Få är så roliga – och fatta vad han kommer drämma till juryn.

DISSAR:

Mitt i debatten om hur svarta skådespelare missgynnas i USA – apropå den otroligt vita klicken Oscarsnominerade – kommer nyheten att en vit skådis ska spela Michael Jackson i filmen om hans liv tvärtemot artistens vilja.

VI SÅG:

… bilden på Bradley Coopers mystiska dubbelgångare som gäckat Sundance Film festival. Om vi säger så här: Jag förstår att han lyckades ta sig in på ett gäng kändisfester och vill nu veta allt om den falska Cooper.

PSSST…

Oprah Winfrey lade ut en video på Twitter där hon äter bröd, berättade att hon ÄNDÅ gått ner 12 kilo och länkade till Viktväktarna – vars aktie steg med 16 procent på en timme. NY Post tog fram miniräknare och konstaterar att tv-personligheten som äger 6,4 miljoner aktier i bantningsföretaget just tjänade motsvarande 103 miljoner kronor. Inte illa för 140 tecken.

Det är mycket Netflix just nu: ”Gilmore Girls” gör comeback, ”House of Cards” meddelar att det blir en femte säsong och så i helgen – storslam för streamingtjänsten på SAG Awards. Men framför allt rapporterar varenda New York-tidning om lägenheten på uthyrningssajten Airbnb med ett enda syfte: Netflix and chill.

 

LÄS MER: "Plötsligt ville stjärnan ha min mat"

 

Egentligen började det för flera år sedan. De coola kidsen använde uttrycket som ett kodord för sex. Ni vet när man hoppar dejten, går raka vägen hem och någonting att titta på är perfekta anledningen att sitta hångelvänligt nära och tjugo minuter senare är det ingen som bryr sig om vad som händer på skärmen. Dessutom var det säkert att sms:a ”netflix and chill?” till pojk- eller flickvännen även med snokande föräldrar.

"50 shades of Grey"

Google-statistiken visar att antalet sökningarna på begreppet sköt i höjden under hösten. Samtidigt släppte Spotify en låtlista döpt efter fenomenet med musik från filmen ”50 shades of Grey” och annat som musikjätten ansåg vara liggvänligt. Netflix själva var såklart inte sena att haka på. På det officiella instagramkontot drev de med uttrycket och på mässan World Maker Faire presenterades nyligen en ”Netflix Switch” – som med ett enda knapptryck ska göra rummet Netflix and chill-redo. Lamporna släcks och mobilen sätts i "stör ej"-läge.

 

LÄS MER: Tävlar i osunt snäva skönhetsideal

 

"Netflix and chill"

Och så lägenheten då. För motsvarande 3 400 kronor natten hyr New Yorkbon Tom Galle ut sin specialstylade lägenhet. Sängkläder med företagets logga, välfylld minibar, dämpad belysning och självklart laptop och projektor. Om någon mot förmodan skulle vara intresserade av handlingen rekommenderar han “500 Days of Summer” eller “Her”.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!