Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nervös Agnes vill ha ny publik

I kväll syntes Agnes Carlsson på allsångsscenen.
Och nu släpper Idolstjärnan en ny skiva.
- Jag ville göra ett album som jag jobbat med ett längre tag, säger hon.
Agnes.
Agnes Carlsson gjorde "Allsång på Skansen" tillsammans med Orup, Eric Gadd, Bröderna Trück och den danska schlagerstjärnan Gitte Henning. Spelningen är ett avstamp i hennes gamla karriär - och en början till den nya. I september kommer Agnes Carlsson ut med ett nytt album. - Det här blir det sista som jag gör med den första skivan. Det känns bra att få avsluta det på Skansen, säger hon.

Skrivit texter

Det kommande albumet ser hon som sitt riktiga bevis. Nu är det Agnes som sitter vid rodret. Den här gången har hon haft lång tid på sig att arbeta med låtarna. - Det blir lite skillnad den här gången. Förra gången sjöng jag in låtarna på sex dagar. Nu gör jag oftast melodierna och säger vad jag vill att låtarna ska handla om. Hon har också skrivit en del av texterna. - Det passar verkligen mig. Det är blandat material med en del upptempo-låtar. Det blir inte lika många ballader som på förra skivan.

"Måste kämpa"

En låt som Agnes har varit med och skrivit handlar om att vara stark. - Även om det är mycket runtomkring en måste man kämpa för att det ska bli så bra som möjligt. Handlar den om dig? - Lite. Jag tror alltid att man tar från sig själv när man skriver musik. Hon hoppas på att den nya skivan lockar en äldre publik. - Jag vill ha kvar de fansen som jag har nu, men jag vill även gå upp lite i åldrarna. Jag har jobbat mer med låtarna textmässigt. Jag vill utvecklas.

"Mest kul"

När hon gjorde "Allsång på Skansen" i kväll satt hela hennes familj i publiken och stöttade henne. - Jag kommer nog bli väldigt nervös, men just nu känns det mest roligt.
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!