Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nemos krasch – berättar om festnätterna med Hedman

Nemo Hedén
Magnus Hedman Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Nemo Hedén släpper självbiografin ”Ingen”, där han beskriver resan från trasig dokusåpastjärna till revanschen med nykterhet, karriärframgångar och barn.

Under de mörkaste åren fastnade han i ett missbruk och kunde festa flera dygn i streck på barturnéer – och tog droger ihop med Magnus Hedman.

– Han har min välsignelse att skriva om det, säger Magnus Hedman.

2010 blev Nemo Hedén känd som gränslös dokusåpadeltagare i ”Kungarna av Tylösand” på Kanal 5.

Kändisskapet ledde till stor uppmärksamhet och barturnéer med hårt festande. Det destruktiva levernet resulterade i ett drogmissbruk. 

Vändpunkten kom för tre år sedan när Nemo fick chansen att ingå i en prövokull för ett nytt behandlingshem. Sedan dess har han varit drogfri och haft framgångar med sin hyllade intervjupodcast ”Nemo möter en vän”. Inte minst har han blivit pappa.

Nu berättar Nemo sin historia i självbiografin ”Ingen”.

Utnyttjades av tv-produktionen

Nemo beskriver inspelningen av ”Kungarna av Tylösand” som kaosartad. Nemo skriver att han i efterhand fått veta att en psykolog rödflaggade honom och flera andra deltagare – trots det valde produktionen att ta med dem. 

– Det var väldigt mycket tveksamheter under produktionen. Ju mer distans jag får till det desto mer förstår jag hur sjukt allting sköttes. Jag tycker att de borde få stå till svars, de har ändå kommit undan ganska bra. De borde bara lägga sig platt och erkänna hur uselt det var. Jag upplever att jag aldrig har fått en ursäkt.

Mötte Hedman

Under de efterföljande barturnéerna korsades Nemos vägar med Magnus Hedman, de festade och tog droger ihop.

– Vi är polare i dag jag och Magnus. Han är clean nu och sköter sig väldigt bra. Vi har ett gott öga till varandra. Han var sjuk, precis som jag var när jag skadade människor i mitt missbruk. 

Magnus Hedman har varit öppen med sitt eget amfetaminmissbruk. VM-hjälten är medveten om att han nämns i boken och har gett sin välsignelse.

– Jag och Nemo är vänner i dag, vi har kontakt. Jag har inte varit hemlighetsfull med min historia. För mig är det ett tecken på tillfrisknande, att kunna se tillbaka på den tiden och se att det var då. Nu är nu. Jag har inget emot att nämnas i boken, han har min välsignelse att skriva om det, säger Hedman.

Blivit pappa

Nemo menar att verkligheten var en mardröm, han bedövade den med alkohol och droger. Det började gå utför och han drabbades bland annat av en psykos.  

Men en möjlighet att förändra sig dök upp hösten 2015, Nemo erbjöds en gratis månad på ett behandlingshem. Han har sedan dess varit drogfri.

2017 föddes dottern Nova, som har förändrat Nemos liv. Men han lever inte tillsammans med dotterns mamma.

– Vi hade en sommarfling 2016. Några veckor in på hösten hörde hon av sig och sa att hon var gravid. Oavsett vår relation så ville båda ha barn. Vi kände att vi kunde kommunicera och var goda vänner. Det har funkat över förväntan. 

”Ingen” släpps den 24 oktober via Lava förlag.

Expressen har sökt Kanal 5.