Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Legendaren svårt sjuk – nu tvingas han sluta

Neil Diamond.Foto: CHARLES SYKES / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEFFEN SCHMIDT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: KATHY WILLENS / AP

Artisten Neil Diamond, 76, meddelar att han går i pension från turnerandet och ställer in sina framtida konserter. Anledningen är att stjärnan har drabbats av Parkinsons sjukdom, skriver Mirror.

Neil Diamond, 76, slutar turnera efter att ha drabbats av Parkinsons sjukdom. Den legendariske artisten meddelar beslutet på sin hemsida. Där skriver han att han lämnar turnélivet, men att han kommer att fortsätta skriva och spela in musik framöver. Diamond hade bland annat planerade konserter i Australien och Nya Zeeland, men de ställs nu in på uppmaning av hans läkare. Under 2017 turnerade han i Europa och USA.

 "Sjukdomen har gjort det svårt att resa och uppträda regelbundet inför en stor publik, men tillåter Mr. Diamond att fortsätta skriva, spela in och utveckla nya projekt", lyder en del uttalandet som publicerats på hemsidan.

 

LÄS ÄVEN: TV4-stjärnan akut sjuk – under tv-inspelningen

 

Parkinsons är en kronisk neurologisk sjukdom som främst förekommer hos personer som är äldre än 55 år gamla. De vanligaste symtomen är att kroppen skakar i vila, att musklerna blir stela och att man får en sämre rörelseförmåga.

Neil Diamond är besviken över att sluta

Neil Diamond som fyller 77 på onsdag är besviken över att behöva sluta turnera.

"Mina djupaste ursäkter går till alla som har köpt biljetter och skulle komma på spelningarna", skriver han.

Diamond tackar också sin publik för deras lojalitet och hängivenhet. Han kommer alltid att uppskatta hur de har stöttat honom genom åren.

"Den här resan har varit så bra på grund av er", hälsar han till sina fans.

 

LÄS ÄVEN: Magnus Uggla sjukskriven – drabbad av Horners syndrom

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.