Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nedsläckt – så kan du se TV4 ändå

Comhems kunder kan ändå se TV4 trots konflikten.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Fortfarande är TV4 släckt för en tredjedel av de svenska hushållen.

Men kanalen går trots det låsta läget ändå att komma åt för Comhems kunder.

TV4 ingår nämligen i det fria marknätet. Kanalen går att se gratis på TV4 Play, och på C More kostnadsfritt i fyra veckor.

TV4-bråket ser just nu inte ut att få ett slut i närtid.

Di rapporterar att Georgi Ganev, vd på Tele 2:s huvudägare Kinnevik, kräver ett möte med näringsminister Ibrahim Baylan.

Samtidigt meddelar TV4:s vd Casten Almqvist att det dröjer innan Comhem sänder kanalen igen.

Det finns dock sätt för kunder till Comhem att se TV4 även om kanalen är nedsläckt i den vanliga tv-rutan. Den är alltså inte utom räckhåll även om den är blockerad i Comhems hårdvara och signaler. Glöm Comhems egen box för att få tillgång till kanalen – den taktiken fungerar inte.

Kostnadsfritt i fyra veckor

TV4:s innehåll går att se gratis på TV4 Play, och kanalerna finns att se kostnadsfritt i fyra veckor på C More.

Kanalerna går att se via tv:ns smart-tv-funktion: ladda ner appar eller använd en webbläsare. Det går även om man kopplar till Apple TV till sin tv. Använder du Google Chromecast kan du också strömma TV4 play från din dator, mobil eller läsplatta.

Comhem ersätter tills vidare kanalerna med ett annat utbud. TV4 ersätts med National Geographic, Sjuan med Paramount Network och TV12 med History Channel.

Så ser du TV4:s och C Mores program

Alla program på TV4 och Sjuan kan även ses helt gratis på TV4 Play – utan att du behöver logga in.

På kanalens betaltjänst C More går det att se, serier, sport, barnunderhållning och alla TV4:s program reklamfritt. 

Det går även att se TV4, Sjuan, TV12, TV4 Fakta och TV4 Guld, C More First, C More Hits, C More Stars, C More Series samt även SVT1, SVT2, SVT24, Kunskapskanalen, Barnkanalen och SF-kanalen. 

Du kan använda C More med din mobil, platta eller dator samt via Airplay, Apple TV, Chromecast, Android-tv och Samsung TV.

C More går just nu att använda gratis i fyra veckor utan bindningstid. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.