Foto: MICHAEL YARISH / CBS CBS ENTERTAINMENTFoto: MICHAEL YARISH / CBS CBS ENTERTAINMENT
 Foto: MICHAEL YARISH / CBS CBS ENTERTAINMENT
Foto: KOI SOJER, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COMFoto: KOI SOJER, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM
 Foto: KOI SOJER, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM

NCIS-stjärnan lämnar – misshandlad på inspelning

Publicerad

Pauley Perrette har tagit farväl av den amerikanska tv-serien ”NCIS” efter 16 år.

Nu antyder skådespelaren i en rad kryptiska tweets att det har förekommit fysisk och psykisk mobbning vid inspelningarna - och att man försökt tysta ner henne.

”Det är hemskt. Jag lämnade. Flera fysiska attacker. Jag förstår det verkligen nu”, skriver hon på Twitter.

Pauley Perrette, 49, har spelat rollen som kriminalteknikern Abby Sciuto i "NCIS" i 16 säsonger. Men i höstas meddelade skådespelaren att hon lämnar den amerikanska tv-serien och förra veckan sändes hennes sista avsnitt.

Nu går skådespelaren ut på Twitter och menar att det fanns starka skäl bakom beslutet. Hon antyder att det har förekommit mobbning och övergrepp inom produktionen, rapporterar Fox News.

”Jag har stöttat antimobbningsprogram så länge. Men nu vet jag, för det var jag. Om det är skolan eller jobbet som du måste gå till? Det är hemskt. Jag lämnade. Flera fysiska attacker. Jag förstår det verkligen nu. Ta hand om er. Inget är värt att riskera sin trygghet för. Berätta för någon”, skriver hon i en tweet.

https://twitter.com/PauleyP/status/995658483889463297?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.foxnews.com%2Fentertainment%2F2018%2F05%2F14%2Fncis-actress-pauley-perrette-claims-left-show-over-multiple-physical-assaults.html&tfw_creator=foxnews&tfw_site=foxnews

LÄS MER: Därför är Eurovision-programledaren och NCIS-skådisens ena öga svart 

 

”Kanske gör jag fel som inte berättar hela historien, sanningen. Men jag känner att jag måste skydda mina kolleger, allas jobb och så många människor. Men till vilket pris? Jag vet inte. Jag vet bara att jag försöker göra rätt. Men att hålla tyst om brott”.

https://twitter.com/PauleyP/status/995615443061649409?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.foxnews.com%2Fentertainment%2F2018%2F05%2F14%2Fncis-actress-pauley-perrette-claims-left-show-over-multiple-physical-assaults.html&tfw_creator=foxnews&tfw_site=foxnews

Hävdar att ”maskineri” vill tysta henne

Enligt Pauley Perrette finns det ”ett mäktigt publicitetsmaskineri” som har försökt tysta henne. 

I oktober 2017 gav Pauley Perrette en annan version av sitt beslut - hon menade då att det inte handlade om någon konflikt.

”Det har gått falska rykten om skälet till att jag ska sluta. Nej - jag ska inte släppa en hudvårdsserie och nej jag är inte osams med produktionen. Sanningen är att det är något jag bestämde mig för redan förra året. Det var dags efter 16 år med Abby”, skrev hon då på Twitter.

Tv-bolaget CBS har inte kommenterat Perrettes uttalanden.

 

LÄS MER: NCIS-skådespelaren död - blev 61 år 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag