Nattis och pojkvännen Rolle. Foto: Kanal 5Nattis och pojkvännen Rolle. Foto: Kanal 5
Nattis och pojkvännen Rolle. Foto: Kanal 5
Nattis. Foto: Kanal 5Nattis. Foto: Kanal 5
Nattis. Foto: Kanal 5
Nattis och pojkvännen Rolle. Foto: Kanal 5Nattis och pojkvännen Rolle. Foto: Kanal 5
Nattis och pojkvännen Rolle. Foto: Kanal 5
Sofia Wistam och Mattias Särnholm. Foto: Kanal 5Sofia Wistam och Mattias Särnholm. Foto: Kanal 5
Sofia Wistam och Mattias Särnholm. Foto: Kanal 5

Nattis, 24, liv slogs sönder – efter plötsliga olyckan

Publicerad

Nathalie ”Nattis” Thomsson, 24, drömde om att starta familj med pojkvännen Roland ”Rolle” Thomsson i hans familjehem, en gård i Rimbo. 

Men efter en svår bilolycka lever hon med stora smärtor, och är rädd att hon inte kan bo kvar i huset – i Kanal 5-programmet "Sofias änglar" får hon hjälp.

– Jag klarar inte av att bo så här, men vi vill ju fortfarande vara med varandra, säger Nattis i programmet.

Nathalie ”Nattis” Thomsson var 20 år gammal då hon var med om en svår bilolycka. 

En älg sprang ut framför hennes bil och hon slungades ut på en åker. 

– Jag vaknade utanför bilen utav att jag höll på att kvävas av mitt eget blod. Jag hör bara människor som pratar med mig, men jag ser dem inte. Jag var helt säker på att nu dör jag, säger Nattis Thomsson i "Sofias änglar". 

 

LÄS MER: Mats, 57, gick och lade sig – vaknade aldrig upp igen 

 

Trodde inte hon skulle överleva

Läkarna trodde inte att hon skulle överleva. Men Nattis trotsade de svåra oddsen och gick vidare i livet – svårt skadad. 

Nattis är i dag förlamad i högra sidan av ansiktet, och döv på ena örat.

– Ögat är trasigt. Jag punkterade båda lungorna. Jag har nervskador i stort sett hela kroppen. Det är runt 30-40 tabletter varje dag, som jag måste äta, säger hon. 

Huset behöver renoveras

Gården i Rimbo, där Roland ”Rolle” Thomsson växte upp, är illa planerad för någon med Nattis behov. Rolle har påbörjat renoveringar, men har inte tid eftersom han både jobbar och sköter de flesta hushållssysslor. 

– Huset betyder jättemycket för mig och för Nattis. Det är ju mitt barndomshem, säger Rolle i programmet. 

Nattis berättar:

– Vi har haft stora drömmar om att bilda en familj och gärna just på en stor gård. Jag vet inte om vi kommer kunna bo kvar här om vi inte får någon hjälp. Och det skulle ju vara det värsta som kan hända oss. Jag klarar inte av att bo så här, men vi vill ju fortfarande vara med varandra. Det är min största skräck liksom. 

 

LÄS MER: Robin, 15, räddade livet på sin bror – då sköts han ihjäl 

 

"Svårt att förstå" 

I "Sofias änglar" får paret hjälp att renovera hemmet och anpassa det efter Nattis behov – de får ett nytt sovrum på nedervåningen, och programmets byggteam renoverar köket, hallen och river ut ett badrum. 

– Det är helt sjukt, jag vet inte vad jag ska säga ens. Och så skönt att veta att vi nu får hjälp, det är helt otroligt. Jag har svårt att förstå att det verkligen händer, säger Nattis i programmet. 

Under renoveringen inser programledarna Mattias Särnholm, Johnnie Krigström och Sofia Wistam att det blir ett svårt projekt. Bland annat hittas asbest i badrummet. 

– Vi har ju trollat förut, men det här är något slags rekord tror jag, säger Sofia Wistam efter att renoveringen är klar. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag