Ola Rapace och Joakim Nätterqvist ska medverka i en ny film tillsammans. Foto: Emil Nordin / Stella pictures
Ola Rapace och Joakim Nätterqvist ska medverka i en ny film tillsammans. Foto: Emil Nordin / Stella pictures

Nätterqvist och Ola Rapace i filmprojekt

Publicerad
Uppdaterad
Ola Rapace och Joakim Nätterqvist är klara för nya filmen "Last Resort".
Ett internationellt mångmiljonprojekt på engelska.
- De är två svenska skådisar som borde ha en internationell karriär, säger regissören Mattias Titus Paar.
Filmen är en brittisk och australiensisk produktion som är skriven av svenska Mattias Titus Paar, som även regisserar.
- Det är en internationell långfilm på engelska. Jag har jobbat på filmen i tre år nu, säger han.
Trots att filmen är på engel­ska­ är två av filmens namn svenska - Ola Rapace, 39, och Joakim Nätterqvist, 37.
- Jag ville ha en svensk anknytning förutom mig själv. Sedan tycker jag att de två är svenska skådisar som borde ha en internationell karriär, säger Mattias Titus Paar.

"Stora roller"

Inspelningen sker under 2012 i Australien. Men vilken typ av roller som de båda svenskarna har i "Last Resort" vill regissören ännu inte gå ut med.
- Men det är stora roller.
Mattias Titus Paar har bland annat tidigare gjort filmer som "Mormor är Punkare" och "Hydra". Men det här är hans största projekt.
Och de båda svenska skådespelarna ska inte ha varit svåra att övertala.
- Ola sa att det var något av det bästa han hade läst någonsin. Det var väldigt smickrande, säger Mattias Titus Paar.

Expressen rättar: I en tidigare version av texten fattades en del av regissörens efternamn. Han heter Mattias Titus Paar och ingenting annat.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag