Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Natalie, 23, fick missfall – en av tvillingarna överlevde

Natalie Eklinds bröllop med Richard Eklind
Foto: Viafree
Natalie Eklind berättar om okända missfallet under senaste graviditeten.
Foto: Viafree
Natalie Eklind med dottern Cornelia efter förlossninge.
Foto: Privat

Nu berättar Natalie Eklind från ”Unga mammor” om missfallet förra året och att hon bara en vecka senare blev gravid igen, den här gången med tvillingar.

Men återigen drabbades tv-profilen av ett missfall och förlorade ett av barnen – men fick behålla ett.

– Det känns så klart jättebra, men väldigt tråkigt med det andra, säger hon.

Natalie Eklind (tidigare Grip), 23, återvänder i den femte säsongen av ”Unga mammor”. Sedan sist har mycket hänt i tv-mammans liv. 

För två månader sedan blev Natalie Eklind mamma för fjärde gången. Men vägen till att få sin yngsta dotter har inte varit spikrak.Nu berättar Natalie Eklind att hon blev gravid i december 2017, men drabbades av missfall. Bara en vecka efter missfallet blev hon gravid igen – då med tvillingar. 

– I februari fick jag missfall i 12:e graviditetsveckan. En vecka efter det blev jag gravid igen, den här gången var det två, säger hon.

En av tvillingarna överlevde missfallet

Men än en gång drabbades tv-profilen av en blödning och det visade sig vara ännu ett missfall. Hon förlorade ett av barnen – men fick behålla ett.

– Vi fick behålla lilla Cornelia. Det känns så klart jättebra, men väldigt tråkigt med det andra. Jag blev väldigt ledsen när det hände och skyllde på mig själv. Men i efterhand så kanske det var bra att det hände då, i stället för att något händer efter att barnet fötts, säger Natalie Eklind och fortsätter:

– Tidigare ville jag inte prata om det. Men det är många som får missfall, det är ganska vanligt. Då tyckte jag att det är bättre att visa att det kan gå efter några försök. Rekommenderar att bli ung mamma: ”Orkar mer”

Förra året gifte sig Natalie Eklind med Richard Eklind, 27. Makarna har flyttat till en gård utanför Herrljunga tillsammans med sina fyra döttrar som är 5, 3, 2 år – och så minstingen som föddes för 2 månader sedan. 

23-åringen har fyra barn under fem år, och ser många fördelar med att vara en ung mamma. 

– Det är kul att vara ung förälder. Jag uppmanar andra att bli det, men även att tänka till så att man har råd. Man orkar betydligt mer och är själv sprallig, säger hon.

”Unga mammor” har premiär den 27 februari på Viafree och Viaplay. Det första avsnittet sänds även 3 mars kl 17.00 på TV3.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.