Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Näslund: "SNN News" lider av ojämn kvalitet

Mikael Tornving. Foto: Foto: Tv4

Att göra parodi på nyhetsprogram är tacksamt, men inte helt lätt.

"SNN News" i TV4 var en ojämn men smårolig halvtimme.

FAKTA

Bäst: Underhållande Jens Stoltenberg i "Skavlan" i SVT.

Sämst: Har inte alls fastnat för "Idol" i år. Lite trist, men skönt.

På webb-tv...

ser jag andra halvan av "Skavlan", som jag nu missade. En salig blandning gäster, verkade det.

www.svtplay.se

Fredag i TV4 betyder "Idol", lite mer "Idol" och senare "Idol extra". Förutom nyheter i pausen kan man nu också få fejknyheter i humorprogrammet "SNN News".

Upplägget är klassiskt med ett nyhetsankare som presenterar inslag och gör intervjuer. Mikael Tornving är riktigt bra i rollen och håller ihop programmet så gott han kan.

Precis som många liknande program lider "SNN News" av ojämn kvalitet. Några sketcher är träffande och roliga, ett par vansinnigt kul, men tyvärr är det också en hel del transportsträckor. De medverkande är ofta bättre än manus, och då hjälper dessvärre inte en skicklig imitation.

Roligast i premiäravsnittet var helt klart inslaget om det nya inom sociala medier efter Facebook och Twitter, nämligen Shouter. Man skriker helt enkelt sina statusuppdateringar rakt ut och sen kan man hoppas att några vrålar "gilla" tillbaka. Den idén resulterade i en väldigt rolig sketch.

Figurer som vi sett förut dök också upp. Rachel Molins Lill-Babs och Anna Lindmarker är säkra kort, men också här får man vässa manus för att det ska lyfta. Anna Blomberg som Jimmie Åkesson var kanske kvällens mest otippade, men hon kan imitera i stort sett vem som helst. David Hellenius var med på ett hörn, men är snart tillbaka och tar betydligt mer plats. I morgon är det säsongspremiär för "Hellenius hörna" och även "Solsidan", vilket förstås är TV4:s stora söndagssatsning.

"SNN News" fungerar nästan som pausunderhållning i jättemaskinen "Idol", och hittar nog snart formen för detta.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!