Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Näslund: Plötsligt ville stjärnan ha min mat

Anne-Sofie Näslund.Foto: Axel Öberg
Kendrick Lamar.Foto: Anders Ylander

Kendrick Lamar är en av årets mest hajpade artister.

Nominerad till elva grammys, hyllad av både hip hop-världen och Obama.

Och där står jag plötsligt i batikfärgade yogabyxor och lagar mat åt honom.

Veckans hiss och diss

HISSAR:

Roligaste uträkningen: Hur mycket har det kostat att rädda Matt Damon i alla filmer – i vilka han ständigt måste räddas (”Rädda menige Ryan”, ”The Martian” osv)? Svar: 900 miljarder dollar, enligt en australiensk researcher.

DISSAR:

Carrie Fisher nätmobbas för att hon åldrats (nähe!) sedan hon spelade prinsessan Leia i Star Wars-filmerna från 1970- och 1980-talet. Hon har också berättat att hon uppmanades gå ner i vikt inför nya filmen. Kom igen nu!

VI SÅG:

Förutom Kendrick Lamar, en alpin landslagsstjärna, några tech-miljardärer, en himla massa rådjur och ett par meter pudersnö. Nyår i klippiga bergen handlar om kontraster.

PSSST…

Det här vill ni inte missa: Obama och Seinfeldt kör runt i en Corvette i ”Comedians in Cars Getting Coffee” och pratar nonsens – som hur det är att sova i Vita Huset (första natten tänkte Obama ”What the hell is this”), huruvida man ska träna eller raka sig först och om alla kalsonger i lådan borde vara av samma märke (självklart, enligt presidenten). Tramsigt och himla roligt. Googla’t!

Det är dagen efter en storslagen nyårsafton och jag är mör efter timmar på snowboard i Klippiga bergen i Utah och solnedgång i en skållhet bubbelpool.

Det går egentligen inte att maxa mer, kroppen vill vila, men några vänner lagar mat i ett timmerhus vid sjön. I ärlighetens namn är det mest kocken som öppnat Gordon Ramsays restauranger i USA som lagar, men vi andra hackar, skalar och öppnar ostron.

Det påstås att Kendrick Lamar är på ingång. Det låter lite för osannolikt för att vara sant. Han som är nominerad till elva grammys och säger, så självsäkert att man tror honom, att han och hip hopen förtjänar varenda en. Inklusive den för Årets låt (”Alright”) och Årets album (”To Pimp a Butterfly”). Obama säger att ”How Much a Dollar Cost” från skivan var hans favoritlåt förra året, vilket borde ge ett pris bara det.

Entouraget kommer först: sju, åtta vänner plus ett barn. Sen Kendrick som sätter sig vid öppna spisen.

Jag är klädd i mina flummigaste batikfärgade yogabyxor, kängor och förkläde och det är bara att gilla läget. Hej hej, ta några fler ostron vettja! Jag har öppnat dem själv.

Tydligen är Kendrick sugen på ett hus här i bergen, i communityt som skapats av ett gäng kreativa entreprenörer som nyligen köpte hela berget. Kendricks livvakt ser ut att kunna överleva jordens undergång men kylan i klippiga berget är för mycket, säger han.

Om det ändå blev någon affär förtäljer inte historien.

Men när kocken höll välkomsttal och tackade sina svenska köksassistenter klappade Kendrick händerna – och det tänker jag leva på länge.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.