Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Näslund: Det här är magi som funkar i tv

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Pär Olofsson/Tv4

"Brynolf & Ljung" låter som en suspekt advokatfirma, men är något mycket bättre.

Det är magi som fungerar i tv.

En sen kväll för ett tag sedan fastnade jag framför ett danskt tv-program med en magiker som trollade för (danska) kändisar. Jag tror titeln var något med "mindfuck" och det var just var det handlade om. Mycket fascinerande hursomhelst, och det gick inte att sluta titta.

"Brynolf & Ljung: Street magic" är en svensk variant på samma tema, men ett mycket roligare och bättre program. Första avsnittet sändes i TV4, medan fortsättningen finns på TV4 Play.

Jag tror att det kommer att dra en massa tittare till webben - vilket förstås är meningen och ett led i satsningen på TV4 Play. Peter Brynolf och Jonas Ljung är otroligt skickliga och har varit framgångsrika i flera sammanhang och tävlingar i Sverige och utomlands. De har en skön stil som fungerar bra i tv och det är stor underhållning när de får kändisar på löpande band att tappa hakan.

Det är nästan värt att titta på programmet bara för att se reaktionerna. Många fågelholkar och "jag orkar inte" blir det, men bäst i premiären var Markoolio som nöjde sig med att utbrista ett långsamt "men". Sedan blev det tyst.

Och det är precis så man känner. Hur fasen går det till? Vissa saker kan man ana, men den där grejen när den som blundar känner när de petar på någon flera meter bort, den knäcker mig. Eller när kortleken "med hjälp av intuition" delas upp i svart och rött. Jag orkar inte!

Men jag kommer definitivt gå in på TV4 Play och se fler avsnitt. Så här roligt har trolleri inte varit sedan Carl-Einar Häckner drog en kondom genom näsan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.