Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nära rekord efter krossen i "På spåret"

Elisabeth Höglund och Jesper RönndahlFoto: SVT
TotalkrossenFoto: SVT

Det blev storslam för Elisabeth Höglund och Jesper Rönndahl i den andra semifinalen i "På Spåret".

Här krossar de motståndarna Louise Epstein och Thomas Nordegren – med nära dubbelt så många poäng.

– Det här är världsklass, säger Fredrik Lindström.

I kväll klockan 20.00 gick den andra semifinalen i "På spåret" av stapeln i SVT1.

Och för laget i första klass – Jesper Rönndahl och Elisabeth Höglund – blev det stor succé.

Paret utklassade dressinen med hela 51 poäng medan Louise Epstein och Thomas Nordegren "bara" lyckades skrapa ihop 27 poäng.

Programledarna Kristian Luuk och Fredrik Lindström hyllade det vinnande paret.

– Under vår tid har vi nog aldrig haft så höga poäng, säger Kristian Luuk.

– Nej jag tror att det här är det näst högsta poängresultatet vi har haft. Peter Apelgren och Hélène Benno har vunnit med 53 poäng en gång men då fanns det faktiskt tre poäng mer att tävla om. Det här är världsklass, fyller Fredrik Lindström i.

Kristian Luuk säger också att det är ett "rekord".

Därmed kommer Elisabeth Höglund och Jesper Rönndahl, som även vann "På Spåret" förra året, att möta Göran Hägglund och Anna Ekström i nästa veckas final.

Elisabeth Höglund om succén i "På Spåret"

– Om det gick bra? Ja det kan man väl säga. Inte hade vi väl vågat drömma om att komma upp i sådana höga poäng, nästan dubbelt så mycket som motståndarna, säger Elisabeth Höglund.

Vad har ni egentligen för hemligt knep?

– Vi har inga knep, det är slumpen och SVT som sammanfört oss. Men det visade sig att jag och Jesper är en lyckosam kombination av en gammal erfaren kvinna och en ung man med kunskaper om de moderna områdena.

– Vi täcker in stora områden i samhället och livet som man kanske inte gör om man kommer från exakt samma generation eller samma typ av jobb.

 

LÄS MER: Bråket som aldrig visades i "På spåret"

 

Elisabeth Höglund säger också att hon och Jesper Rönndahl kommer bra överens om på det privata planet.

– Vi gillar varandra och trivs tillsammans och det är viktig att man känner man sig avslappnad med sin partner. Då blir man lugn i stället för nervös.

 

LÄS MER: Berättar om skammen efter "På Spåret"-tabben

 

Louise och Thomas är ju kolleger, kan det ha varit det som fick dem att förlora?

– Jag vill inte recensera dem, men de är ju väldigt samspelta i och med att de jobbar med samma program. De känner varandra utan och innan. Av det skälet skulle det kunna funka.

– De hade en bra chans att få mycket poäng även om det kanske inte riktigt blev så. Men det gick ju i alla fall till semifinal.

Jag antar att du är rätt stolt?

– Ja, det börjar närma sig det i alla fall.

Vad säger du om era motståndare i finalen?

– De är mycket bra motståndare. Vi mötte Göran och Anna i gruppspelet och då var Göran sur för att vi slog dem. Men då sa jag till Göran att "vi ses ju i finalen". Jag hade ingen aning om att det skulle bli så här.

Känner du mycket press för att ni vann förra gången?

– Ja det är klart att man känner mer press. Gud, man vill inte förlora. Det är inte dåligt att bli tvåa heller men det är klart att alla vill ta skalpen.