Foto: SVEN LINDWALLFoto: SVEN LINDWALL
 Foto: SVEN LINDWALL
Foto: /IBL / /IBLFoto: /IBL / /IBL
 Foto: /IBL / /IBL

Nannes ilska efter sabotaget mot Nour

Publicerad

Nour El Refais ståupp-framträdande saboterades av fulla män, något komikern skrev öppet om på sin Instagram.

Nu stöttas El Refai av Nanne Grönvall.

"Känner otroligt starkt med henne och den förtvivlan hon måste ha känt" skriver Nanne Grönvall i ett inlägg på Instagram.

Ståupp-komikern Nour El Refai uppträdde på humorklubben Norra Brunn i Stockholm, och saboterades av några män som tog över hennes uppträdande och vägrade vara tysta.

Efter att ha skrivit om den jobbiga händelsen, där Nour El Refai erkände att hon blivit så arg att hon slagit på saker i logen, får hon nu stöd av ingen mindre än Nannen Grönvall.

Artisten känner igen sig i problemet, och säger att hon träffat många som varit med om samma sak.

"Läste om Nour El Refais saboterade ståupp-show. Känner otroligt starkt med henne och den förtvivlan hon måste ha känt. Helt oacceptabelt. Har mött många ståuppare, som har berättat om mardrömsföreställningar pga en enda person som har förstört för både komikern och resten av publiken" skriver Nanne Grönvall.

Grönvall själv hamnar också i den typen av situationer säger hon, men försöker själv rädda det genom att spela ösiga låtar som det inte går att skrika över - ett alternativ som ståupp-komiker sällan har.

"Det har hänt att jag under föreställningar tagit bort mellansnack eller en ballad och lagt till någon ösig låt i stället, som inte går att överrösta, för att det finns någon enstaka som inte förstår hur man förstör genom ett oavbrutet vrålande, ”visa pattarnaaaaa” eller nåt elakt" konstaterar artisten på Instagram.

 

LÄS MER: Nours tårar efter saboterade showen

 

Hyllar Nour El Refai efter svåra tiden

 

LÄS MER: Henrik Schyfferts kärlekshyllning

 

Nanne Grönvall avslutar sitt inlägg med att hylla Nour El Refai och hennes humor.

"En sådan här situation som Nour har råkat ut för är otroligt kränkande. Nour - så starkt och viktigt att du tagit upp detta, som tyvärr så många komiker drabbas av. Vad du än gör, ge inte upp. Du är ju fantastisk och publiken älskar dig. Du behövs på våra scener runtom i landet" skriver Nanne Grönvall, och får uppmuntran av bland annat Shirley Clamp i kommentarsfältet.

https://www.instagram.com/p/BUyxe13BzGE/

Nour El Refai tackar också för stödet hon har fått sedan händelsen på sin egen Instagram, med en bild på en bukett blommor hon fått som uppmuntran.

https://www.instagram.com/p/BUy8l9OFuQ1/
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag