Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nanne sjuk – missat alla föreställningar

Artisten Nanne Grönvall skulle spela i musikalen "Snövit", men har varit sjuk sedan premiären och missat alla föreställningar.
Foto: Lasse Svensson / KVP/EXPR
Nanne Grönvall lider av utbrändhet.
Foto: Rickard Nilsson / RICKARD NILSSON BILD AB EXP

Artisten Nanne Grönvall skulle spela i musikalen "Snövit", men har varit sjuk sedan premiären och missat alla föreställningar.

Nu hoppas hon vara på scenen igen till helgen i Gävle.

– Nu mår hon mycket bättre, säger Anna Norberg, pressansvarig för produktionen.

Den 26 december hade musikalen "Snövit" premiär på Maximteatern i Stockholm. Den viktiga rollen som den elaka styvmodern skulle spelas av den folkkära artisten Nanne Grönvall, 54.

Men hon saknades på scen. Rollen fick i stället övertas av ersättaren Emma Rickfjord.

– Nanne Grönvall började repetera och var med oss men sen så orkade hon inte utan behövde vila, säger Anna Norberg.

Även när musikalen gav sig ut på turné saknades Nanne Grönvall.


LÄS MER: Nanne Grönvalls besked till sonen – efter sjukdomen


– Vi kan inte tvinga någon människa att gå upp på scenen om man inte mår bra. Men hon vill upp på scenen när som helst, så vi tar en dag i taget, säger Anna Norberg som berättar att Nanne Grönvall nu blivit fortsatt sjukskriven.

– Nanne lider av en längre utbrändhet, vilket många människor gör, säger Anna Norberg.

Nanne Grönvall snart tillbaka

Men det finns ett hopp om att hon snart är tillbaka på scenen.

– Vi hoppas att hon kan gå på nu till helgen igen. Vi har haft fortsatt kontakt med henne varje dag. Vi får ta en dag i taget, och så hoppas vi att hon är på banan snart, säger hon.

Till helgen spelas musikalen i Gävle. Sedan ska man till Uppsala, Karlstad och Helsingborg, innan man avslutar 11 februari i Kalmar.

Anna Norberg tonar ned bortfallet av den kända artistprofilen från produktionen.


LÄS MER: Nannes första ord efter kollapsen


– Om du åker till Broadway eller till London för att se föreställningar, ibland är det så att folk är sjuka. Då har vi ersättare. Och vi har ersättare, reserver, för alla roller som är i föreställningarna, säger hon, och bedyrar att ersättaren Emma Rickfjord gör ett bra jobb.

– Men vi har en jättebra ersättare, säger hon.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.