Nanne Grönvall rördes till tårar när hon hyllades med stående ovationer på Rosa Bandet-galan i går.
Nanne Grönvall rördes till tårar när hon hyllades med stående ovationer på Rosa Bandet-galan i går.

Nanne rörd till tårar

Publicerad
Uppdaterad
Nanne Grönvall, 44, tvekade länge inför om hon skulle orka medverka i "Rosa Bandet"-galan bara fyra månader efter sitt eget cancerbesked.
I slutet av kvällen kom till sist tårarna.
- Det har hänt mycket känslomässigt under hela dagen, berättar hon efter sändningen.
I somras kom det tunga beskedet för sångerskan Nanne Grönvall. Knölen i hennes bröst var cancer och krävde omedelbar operation. Hon tvingades ställa in samtliga sina åtaganden och inledde efter operationen en strålbehandling som avslutades för bara en månad sen.

"Låten var väldigt stark"

Ändå ställde sig Nanne i går på scen på Cirkus i Stockholm för att i TV3:s direktsändning uppträda för bröstcancerns offer. Hon sjöng "Som en bro över mörka vatten". - När man tappar all ork själv krävs det mycket av den som står vid sidan. Min man och mina barn är mina broar. Låten kändes känslomässigt väldigt stark, säger hon. Efter sången reste sig hela Cirkus upp och applåderade Nanne. Då kunde hon inte hålla emot längre. - Jag var självklart rörd till tårar. - Hela den här dagen har varit väldigt omtumlande. Fyra månader är väldigt tätt in på. Men det är ett par tusen kvinnor som kommer att drabbas av bröstcancer under nästa år. Och kan jag hjälpa dem och ge dem hopp, då vill jag göra det.

Orkade inte titta

Under galan visades reportage om andra kvinnor som drabbats. Men Nanne själv orkade inte titta. - Det blev för starkt. Men jag hörde mig för om deras situationer redan i går, så att jag sen kunde åka hem och smälta det. Inte heller Jill Johnson klarade av att se inslagen. - En vän till mig fick bröstcancer och dog för ett år sen. Jag hade kontakt med henne ända till slutet och tänker ofta på henne, säger Jill. - Jag kände att jag inte skulle klara av att se inslagen. Särskilt inte nu när jag är mamma och måste kunna finnas där för mitt barn.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag