Nanne Grönwall.
Nanne Grönwall.

Nanne Grönwall hyllades med stående ovationer

Publicerad
Uppdaterad
I somras drabbades Nanne Grönwall av bröstcancer.
På tisdagskvällen var hon tillbaka på scenen på bröstcancergalan - och hyllades med stående ovationer.
- Det behöver inte alltid gå åt ett håll. Man kan bli frisk från den här sjukdomen, sade Nanne i programmet.
Det var i början av sommaren som Nanne Grönwall fick chockbeskedet. - Det var efter förra bröstcancergalan jag började känna efter. Tidigare tyckte jag att det var lite läskigt. Så länge jag inte kände efter fanns det ju inget där. Men Nanne började känna efter. - Plötsligt kände jag en liten knöl. - När beskedet kom avbokade jag allt och ägnade all tid hemma med familjen. Det är en tuff tid mellan det att man får veta att man har cancer tills man vet hur det ser ut, om det har spridit sig. Jag levde två månader i total ovisshet.

Tilbaka på scenen

Efter operation och behandling är Nanne Grönwall nu tillbaka på scenen. På årets cancergala gjorde hon ett bejublat framträdande med låten "Broar över mörka vatten". Efteråt hyllades Nanne med stående ovationer. - Det har varit några omtumlande månader och jag har fortfarande en lång väg att gå. - Jag kan känna att jag är glad att jag fått möjligheten att vara med här och förmedla empatin och vad andra går igenom. Förhoppningsvis också ge hopp åt många som drabbas av sjukdomen. - Det behöver inte alltid gå åt ett håll. Det kan bli bra. Man kan bli frisk från den här sjukdomen, säger Nanne.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag