Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nanne Grönvalls ord om kampen tillbaka

Nanne Grönvall är aktuell med nya uppsättningen av "Annie".
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Artisten har tidigare varit sjukskriven för utbrändhet.
Foto: LASSE SVENSSON / KVP/EXPR
Thomas Järvheden ingår i ensamblen.
Foto: OLLE SPORRONG

Nanne Grönvall tittar framåt igen. 

Artisten som tidigare har varit sjukskriven för utbrändhet ska återigen upp på scen med musikalen "Annie".

– Jag är fortfarande i en fas där jag återhämtar mig, säger hon. 

Det var under 2016 som Nanne Grönvall drabbades av utbrändhet. 

Artisten har själv berättat om den tuffa tiden och vägen tillbaka på sin blogg. Nanne Grönvall tog ett år utanför rampljuset innan hon i maj förra året återigen var tillbaka. 

På sin blogg har hon skrivit om den skuld och skam hon kände i samband med sjukskrivningen. 

"Det talas mycket om utmattning i dag och många säger krasst att det verkar vara ”inne” att ”gå in i väggen”. Jag kan svara att det finns INGET coolt eller trendigt att drabbas av en utmattning överhuvudtaget. Tvärtom. Få saker är så otroligt skuld- och skambelagt som detta".

Hon skriver också:

"Att fullständigt tappa kontrollen över minnen och händelser. Samma sak hur kroppen har varit oberäknelig med bl.a en total orkeslöshet, ständiga domningar i armar och ben, ångest, timslånga gråtattacker och utmattningsdepression. Det här har varit en av de värsta perioderna i mitt liv, men nu börjar det äntligen kännas bättre."


LÄS MER: Nanne Grönvall ställer in: "Har kollapsat"

Nanne Grönvall jobbar igen – efter utbrändheten

I höst ska artisten ställa sig på teaterscenen för att medverka i nya uppsättningen av "Annie" i Malmö. 

– Jag har varit i gång och jobbat i ett år och har hittat mitt arbetstempo så det känns jättebra. Jag vill helst titta framåt just nu. Jag är fortfarande i en fas där jag återhämtar mig och jobbar i lagom takt, säger hon. 

Sedan comebacken har Nanne Grönvall spelat flera konserter, men är samtidigt noga med att ta några veckor ledigt med jämna mellanrum. 

– Då är jag hemma med Peter, ute och gå med hunden och tar det lugnt, säger hon. 


Nanne Grönvall, 55, ska upp på scenen igen.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Nanne Grönvall berättar att hon känner en stor arbetsglädje igen och ser fram emot att få arbeta tillsammans med regissören Eva Rydberg.

Faktum är att den legendariska komikern var en stor bidragande orsak till att hon valde att hoppa på projektet. 

– Att få jobba med henne är stort för mig. Jag har beundrat henne ända sedan jag var liten. För mig är hon mästaren på komik och tajmning och också en kvinnlig förebild vad gäller komik. För mig blev det avgörande, säger hon. 


LÄS MER: Nanne Grönvall om kampen tillbaka

Nanne Grönvall och Thomas Järvheden i musikalen "Annie"

Musikalen "Annie" blir första gången som Nanne Grönvall får arbeta tillsammans med Eva Rydberg. 

Ensemblen inkluderar även komikern Thomas Järvheden. 

– Jag har alltid älskat musikal. Jag har jobbat i 20 år som komiker och blandat in musik i mina shower. Jag ser jättemycket fram emot det. Jag har velat göra musikal de senaste åren. Jag älskar Annie, det är en fantastisk historia med grymma låtar. Det ska bli hur kul som helst, säger han. 


Musikalen "Annie" regisseras av Eva Rydberg.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN

Thomas Järvheden berättar också om sin beundran för Eva Rydberg som han menar har betytt väldigt mycket för framför allt kvinnliga komiker. 

– Jag tror att hon har varit extremt viktig i och med att hon var en av få kvinnliga komiker och så pass uppsatt stjärna. Nu förtiden finns det många unga tjejer som kan se upp till andra, men på den tiden fanns det bara Eva Rydberg. Det ska bli kul och se om hon kan föra vidare lite av sin erfarenhet till oss, säger Järvheden. 

"Annie" har premiär 30 november och spelas fram till i mars nästa år. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.