Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nanne Grönvall: "Har kollapsat totalt"

Nanne Grönvall har avbokat alla sina jobb i över tre månader. Foto: Cornelia Nordström
Den folkkära artisten skriver på sin blogg att det höga tempot blev för mycket. Foto: Cornelia Nordström

Nanne Grönvall har avbokat alla sina jobb i över tre månader.

Den folkkära artisten skriver på sin blogg att det höga tempot blev för mycket – hon har drabbats av utmattning.

"Både kropp, själ och hjärna har kollapsat totalt", skriver Grönvall på sin blogg.

Det är på sin blogg Nanne Grönvall skriver att hon avbokat alla jobb de senaste tre månaderna.

Den folkkära artisten väljer att gå ut och berätta för att undvika spekulationer.

"'Nu ska jag jobba mindre' sa jag bl.a i mitt vinterpratar-program 2014. Istället står jag i dag och har sedan ett par månader tillbaks drabbats av 'allvarlig utmattning'. Både kropp, själ och hjärna har kollapsat totalt, men jag är nu, 3 månader senare efter första sjukskrivningen, på väg att börja återhämta mig. Men vägen fram hit har varit en fullständig mardröm", skriver Grönvall på sin blogg.

 

LÄS MER: Nanne Grönvalls berättar om missen på flygplanet

 

"Kroppen sa allt mer ifrån"

Artisten skriver på bloggen om sitt höga tempo.

Medverkan i turnéer, deltagandet i "Let's dance" och jobbet som programledare för Karlavagnen i P4 blev till slut för mycket.

Men även privat drabbades artisten av tunga händelser. På sin blogg skriver hon om faderns hastiga bortgång, och det svåra sorgearbetet.

Nanne Grönvall berättar vidare om återkommande läkarbesök, som en följd av sin psykiska hälsa. Hon skriver att "Hjärnan hänger med max i 2-2,5 timmar". Hon har också drabbats av panikångest.

"Kroppen sa allt mer ifrån. Det blev ständiga besök hos läkare med oberäkneliga febertoppar, svåra sömnproblem, hjärtklappning, yrsel, trötthet, blackouter och smärtor i kroppen, främst i bröstet. Läkarna kunde aldrig fastställa vad det var jag hade, så så fort jag lämnat läkarrummet fortsatte jag i mitt galna jobbtempo", skriver Grönvall.

 

LÄS MER: Nanne Grönvalls hund attackerad

 

Grönvall börjar hitta tillbaka till livet

Nu kommer Grönvall låta läkaren avgöra hennes framtid på scenen. Hon skriver att hon skyndar långsamt och tar sig tid för att träna, och hålla sig i balans.

Hon känner att hon är på väg tillbaka, och tacka i inlägget familjen för deras stöd, som hon säger varit nödvändigt för at klara det här.

"Bit för bit börjar jag komma tillbaks till verkligheten. Det har känts som att lära sig att gå på nytt, för att återhämta mig och fortfarande går jag ”med stapplande steg” genom vissa dagar. Vissa dagar funkar jätte bra andra känns väldigt tunga. Men jag börjar återfå längtan till musiken och känner alltmer glädje än sorg. Det är en underbar känsla, men som sagt var, jag skyndar långsamt", skriver Grönvall.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.