Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mystiska mordet på kända modedesignern

Följ Expressens livesändningar
Katie Gallagher dog en månad innan sin 36-årsdag.
Foto: Instagram

Åtta månader efter att modedesignern Katie Gallagher hittats död efter en överdos har fallet tagit en ny vändning.

Polisen misstänker nu att hon blev mördad.

Något som hennes familj var övertygad om sedan tidigare.

Den amerikanska modedesignern Katie Gallagher har klätt världsstjärnor som Lady Gaga och Rita Ora och skådespelaren Laverne Cox, bland annat, och har visat upp 26 av sina kollektioner under modeveckorna i New York och Paris. Hon beskrivs som en ”internationellt erkänd modedesigner” och har synts i magasin som Vogue och Elle.

Men den 24 juli 2022 hittades Katie Gallagher, då 35 år gammal, död i sin lägenhet på Manhattan i New York.

Kvällen innan Katie Gallagher hittades fick hon hjälp in i sin lägenhet av en granne. När grannen senare noterade att lägenhetsnyckeln fortfarande satt i dörren klev grannen in för att kolla läget och hittade då Katie Gallagher livlös på sängen.

Man misstänkte då att dödsfallet var drogrelaterat.

Vilket det delvis också var – men nu misstänker polisen att hon blev mördad med en cocktail bestående av bland annat alkohol, fentanyl, parafluorofentanyl och etanol, enligt tv-kanalen NBC, vilket ledde till akut drogförgiftning.

Katie Gallagher dog en månad innan sin 36-årsdag.
Foto: Instagram

Familjens ord

De nya detaljerna gör att Katie Gallaghers död betraktas som en mordutredning.

Tv-kanalen NBC rapporterar att modedesignern kan vara ett av flera offer av drogrelaterade rånmord.

Den lokala polismyndigheten i New York misstänker att någon drogade Katie Gallagher för att sedan råna henne. Totalt utreder polisen just nu 26 liknande fall mellan den 18 mars och 8 december 2022, varav fem i samma område där Katie Gallagher bodde.

Efter att polisen gått ut med nya detaljer kring modedesignerns död har hennes familj uttalat sig.

Familjen säger att utredningen ”bekräftar det vi visste”.

”Att Katie var offer för ett brott. Vi har hållit det för oss själva i väntan på ett officiellt besked. Att dela den här nyheten hjälper oss att klargöra hur det ligger till, utkräva ansvar och sörja mer öppet”, skriver familjen bland annat, enligt tv-kanalen NBC.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.