Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mystiken kring Jacksons försvunna testamente

I våras sändes första delen av Michael Jackson-dokumentären ”Leaving Neverland”.
Michael Jackson. Foto: CARLO ALLEGRI / AP TT NYHETSBYRÅN
Stjärnans nya testemente var borta när han avled. Foto: AARON LAMBERT / AP TT NYHETSBYRÅN

Michael Jacksons forna manager Raymone Bain hävdar att världsstjärnan lämnade hemliga instruktioner till hur hans arv skulle fördelas – tre år före sin död.

Men när Jackson väl gick bort var det nya testamentet borta, säger Bain på en presskonferens, skriver The Sun.

– Jag hade hoppats och bett att Michaels testamente, det som är daterat till 2006, skulle bli hittat, för i det gav han instruktioner till hur han ville att hans arv skulle bevaras, säger Raymone Bain på presskonferensen.

Det har gått tio år sedan ”Thriller”-stjärnan Michael Jackson gick bort, 50 år gammal – men stjärnan är fortsatt aktuell.

Efter skandaldokumentären ”Leaving Neverland”, som anklagar artisten för sexuella övergrepp mot barn, har fansen delats upp i två läger – de som tror på anklagelserna, och de som fortsätter försvara Jackson.

Forna managern försvarar stjärnan

En av de som försvarar honom är stjärnans forna manager Raymone Bain – som nu kommer med mystiska uppgifter om hans pengar.

När Jackson dog hittades ett testamente från 2002 som man har fördelat arvet efter – men på en presskonferens på torsdagen menar Raymone Bain att Jackson skrev ett nytt testamente 2006. Men det testamentet är försvunnet.

– Han var metodisk, noggrann och exakt. Jag hade hoppats och bett att Michaels testamente, det som är daterat till 2006, skulle bli hittat, för i det gav han instruktioner till hur han ville att hans arv skulle bevaras, säger Raymone Bain på presskonferensen.

Bain fortsätter:

– Jag har det inte. Jag vet inte var det finns, och vi får hantera det efter bästa förmåga.

Ville skänka pengar till skolor och sjukhus

Den gamla managern menar att Jackson ville att hans pengar skulle förvaltas i stipendier och skänkas till skolor och sjukhus – något som inte har hänt

– Under de tio år sedan han dog, så har jag inte hört talas om stipendier till någon högskola i hans namn, eller en musikstudio, universitet eller sjukhus.