Gunde Svan, 50, har varit mystiskt sjuk i fyra månader. Foto: Sven Lindwall
Gunde Svan, 50, har varit mystiskt sjuk i fyra månader. Foto: Sven Lindwall

Mysteriet med Gunde närmar sig en lösning

Publicerad
Uppdaterad
Nya provsvar ger hopp om att hitta en lösning på mysteriet med Gunde Svans sjukdom.
Läkarna har hittat spår efter två olika virus i hans kropp.
Nu måste skidlegendaren besöka en infektionsexpert.
Gunde Svan, 50, har varit mystiskt sjuk i fyra månader. Han är orkeslös, hostar och har haft tryck över bröstet. Flera prover har tagits utan att läkarna har hittat något fel.
Men nu kan mysteriet ha närmat sig en lösning.
Gunde Svan berättar för Expressen.se att han har fått tillbaka ett provsvar som visar att han inte har borrelia eller twar - men läkarna har däremot hittat två olika virus i Gunde Svans kropp.

"Ska ta vid nu"

- De hittar spår av två olika virus men doktorn jag haft i Östersund ska remittera mig till någon infektionsexpert nu. Hon vill att någon som bara håller på med det här ska ta vid nu, säger Gunde Svan.
Provsvaren har dragit ut på tiden och den långa väntan har varit påfrestande för den tidigare elitidrottsmannen.

"Lite svar"

– Det har ju gått dubbla tiden mot vad som sagts från början. Det händer ingenting. Det känns inte alls bra, säger Gunde Svan.
– Det är precis likadant hela tiden. Men jag har i alla fall fått svar på lite prover.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag