Mysteriet med Frank Anderssons arv

Frank Andersson gick bort 9 september förra året efter en tids sjukdom, och nu har brottarlegendarens bouppteckning skickats in till Skatteverket.
Foto: MELI PETERSSON ELLAFI / BILDBYRÅN
Men boutredaren har inte lyckats svara på vem som egentligen har rätt till Frank Anderssons Mercedes-Benz.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Frank Andersson gick bort 9 september förra året efter en tids sjukdom, och nu har brottarlegendarens bouppteckning skickats in till Skatteverket.

Men boutredaren har inte lyckats svara på vem som egentligen har rätt till Frank Anderssons Mercedes-Benz.

Det var den 9 september förra året som Frank Andersson gick bort, i komplikationer efter en operation.

Bara dagar före sin död genomgick brottningslegendaren en hjärtoperation, där läkarna opererade in en hjärtpump efter att Frank Andersson haft problem med hjärtat en tid.

Hjärtoperationen gick bra, men två dagar efteråt drabbades Frank Andersson av svår magsmärta – något som kunde härledas till bakterier.

Medicineringen hjälpte inte profilen, som till sist fick organsvikt, har hans brorson Svante Andersson berättat.

– De pumpade in ett bredspektra-antibiotika, och den bakterie som de konstaterat att det är slår antibiotikan ut i laboratoriemiljö, men i Franks kropp har det inte funkat. Man vet inte vad det berodde på. Immunförsvaret var helt utslaget till sist och han hade multiorgansvikt.

Inget testamente

Nu har Frank Anderssons bouppteckning skickats in till Skatteverket. I dokumentet verkar brottarens arv vara kantat av mysterier, då han inte lämnade något testamente efter sig. 

Bland annat har boutredningsmannen haft svårt att reda ut vem det är som äger en Mercedes Benz från 2011, och huruvida dödsboet har rätt till den eller om den ägs av en tredje part. Expressen har varit i kontakt med personen, som inte vill kommentera uppgifterna över telefon.

I bouppteckningen framgår det också att utredaren har haft svårt att reda ut ägande och skulder mellan Frank Andersson och exfrun Jeanette Bouvin Nygren, eller om det har gjorts en bodelning mellan dem.

Exfruns ovisshet

Boutredningsmannens många frågetecken kring Frank Andersson och exfrun tror Jeanette Bouvin Nygren beror på att han inte har varit i kontakt med henne.

– Jag har inte pratat med bouppteckningsmannen, men vi får väl papperen snart. Jag har ingen aning hur det ligger till, jag väntar på papperen, säger Jeanette Bouvin Nygren.

I bouppteckningen framgår det också att dödsbodelägarna är Frank Anderssons fem barn och att de inte kommer att ärva några pengar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.