Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mysoverallen - är den här för att stanna?

Glenn Hysén, f.d. fotbollsproffs, i en Onepiece. Foto: Anna-Karin Nilsson
Sparkdräkten för vuxna har gjort sitt intåg i modesverige.
Norska Onepiece har redan en butik i Stockholm och i helgen är det Göteborgs tur.
Mysdressen är älskad, hatad, omskriven - och bannlyst på en del krogar.

FAKTA

Overall - ok klädkod hos er?

Magnus Albrektsson, Park Lane:
- Om man upplever det som ett problem så har det inte kommit hit än. Det får man ta ställning till i så fall. Men vi på Park Lane brukar vara ganska open minded.

Mikael Samuelsson, Lipp:
- Det kommer vi inte se som vårdad klädsel, och det är ju det vi vill ha. Men jag skulle bli väldigt förvånad om det kom 35-40-åringar i onepiece-overaller, så jag tror inte att det blir något stort problem.

Magnus Hallén, Excet:
- Jag kan inte uttala mig för jag har inte sett det här. Rent allmän kan jag säga att jag ser väl inga större hinder så länge det är helt och rent, det är väl det viktigaste. Men jag har som sagt inte sett det.

Mysoverall - något för dig?
Historien om Sveriges just nu mest omdiskuterade plagg börjar i Norge. Tre killar i 20-årsåldern ville ha det ultimata bakisplagget och fick idén om den overall med huva som nu kallas Onepiece.
När fenomenet spreds till Sverige under hösten var det i bloggarna vi såg det först. Kissie, Anna Hibbs och Tyra Sjöstedt är några av de som glatt poserat i sina Onepiece.
- Det har gått mot en äldre målgrupp i Sverige jämfört med i Norge, berättar Åsa Berggren som jobbar med Onepiece i Sverige. Här är det mest folk som är 25 år och uppåt.

Inte okej på krogen

Skönt, roligt - eller bara fult. Mysoverallen är minst sagt omdiskuterad. När hypen var som störst i Norge förra året sa krögarna till slut nej till partyglada overallbärare. Om samma sak kommer att ske i Sverige är svårt att säga, en rundringning till några krögare på Avenyn visar att de flesta inte känner till plagget.
Det är med skräckblandad förtjusning vår reporter dyker ner i en Onepiece. Känslan av avslappning är omedelbar, och skepsisen mot sparkdräkten är snabbt borta. För faktum är att den är hur härlig som helst.
- Folk blir bekymmerslösa, bekräftar André Persson som är ansvarig för Göteborgs-butiken. Man bryr sig inte lika mycket om omvärlden, är inne i stunden.

Används med glimten i ögat

Och kanske är en Onepiece just vad den stressade nutidsmänniskan behöver. Mysdressen gör bäraren mer avslappnad och kan inte annat än bäras med en glimt i ögat.
- Det är helt suveränt, tycker Glenn Hysén som är med och testar modevärldens snackis.
André Persson tror att sparkdräkten för vuxna är här för att stanna.
- Det här är inte ett modeplagg. Det ska vara skönt och roligt. Hur länge har inte mysbyxorna funnits? Alla vill sitta hemma och ha det skönt.
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!