Muslimer protesterar på söndag

Publicerad
Uppdaterad
Svenska muslimer planerar en massprotest mot Runar Sögaard.
Samtidigt varnar muslimska ledare för att terrorister kan attackera kändispredikanten.
Runar Sögaards uttalande om islam har retat Sveriges muslimer. Flera polisanmälningar gällande hets mot folkgrupp och uppvigling har lämnats in mot honom. På söndag planerar dessutom flera muslimska församlingar en massdemonstration utanför Filadelfiakyrkan i Stockholm – den första i sitt slag i Sverige.

Varnar för terror

Ledningen i för AIU i Jakobsberg norr om Stockholm har tagit kontakt med andra församlingar. –Vi mobiliserar vårt folk för att demonstrera på ett fredligt sätt, säger församlingens högste imam Hamed Zahery. Men han varnar också för de känslor som Runar rört upp. – Att han beskriver profeten som pedofil kan få terrorister att vilja skada honom. Då läggs skulden på alla muslimer, säger imam Hamed Zahery. Imamen menar att något liknande mordet i Holland på den kände filmaren och kolumnisten Theo van Gogh mycket väl kan hända i Sverige.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag