Nour El-Refai, Martina Nord, Jason "Timbuktu" Diakité och den sköna checken direkt efter sändningen av Musikhjälpen, som avslutades på söndagen. Foto: Lasse Svensson
Nour El-Refai, Martina Nord, Jason "Timbuktu" Diakité och den sköna checken direkt efter sändningen av Musikhjälpen, som avslutades på söndagen.  Foto: Lasse Svensson

Musikhjälpen slog rekord - samlade in 12 miljoner

Publicerad
Uppdaterad
Vilket rekord.
Musikhjälpen samlade in mer är dubbelt så mycket som förra gången.
Årets resultat: Drygt tolv miljoner kronor.
- Det har varit både glatt och sorgligt och märkligt, säger programledaren Martina Thun i SVT.
I måndags klockan 17.00 blev de inlåsta - sedan dess har trion Nour El-Refai, Jason "Timbuktu" Diakité och Martina Thun sänt radio i cirka 144 timmar. 
På söndagen strax innan klockan 19.00 släpptes de ut på Gustaf Adolfs torg i centrala Malmö.
- Det känns helt sjukt. Och grymt. Men det är fler som borde stå på scenen. Lyssnarna som har samlat in pengarna, säger Nour El-Refai .
Och sedan kom rekordchecken - Musikhjälpen hade samlat in 12 236 417 kronor under sändningen på drygt sex dygn.
- Det har varit en späckad vecka. Jag minns inte allt som har hänt. Det har varit både glatt och sorgligt och märkligt, säger Martina Thun.

För tredje året

- Det är väldigt känslomässigt, tillägger hon senare under direktsändningen i SVT och faller i gråt.
Jason "Timbuktu" Diakité:
- Det är inte bara vi tre som borde stå här på scenen. Detta är en kollektiv grej. Musikhjälpen är något som alla bidrar i.
De insamlade pengarna går till kampen mot barnprostitution, barnsoldater och barnarbete under temat "Barn är inte till salu".

"Humanitärt problem"

- Vilken vecka det har varit. Nu vet väldigt många svenskar väldigt mycket mer om ett stort humanitärt problem. Musikhjälpen har också visat att vi tillsammans kan göra något åt det, säger Finn Norgren, generalsekreterare för Radiohjälpen, i ett pressmeddelande.
Detta var tredje året som Musikhjälpen skänkte pengar till välgörenhet.
2009 samlades det in totalt 5,7 miljoner kronor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag