Musikhjälpen 2014 sänds från Uppsala

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Sarah Dawn Finer, 32, Kodjo Akolor, 32, och Emma Knyckare, 26, var programledare för "Musikhjälpen" 2013.

"Musikhjälpen" är tillbaka i december – i en helt ny stad.

Nu avslöjar Sarah Dawn Finer att det blir Uppsala som står värd för succéprogrammet.

– Det är första gången som "Musikhjälpen" inte är i Göteborg eller Malmö, säger hon i direktsändning.

Det var i eftermiddags som förra årets programledare för "Musikhjälpen" samlades för att sända radioprogrammet "Återträffen". Sarah Dawn Finer, 32, Kodjo Akolor, 32, och Emma Knyckare, 26, passade då på att avslöja vilket som blir årets stad som står värd för "Musikhjälpen".

Den sjunde upplagan av det populära radioprogrammet kommer att sändas från Uppsala.

– Det är första gången som "Musikhjälpen" inte är i Göteborg eller Malmö. Alla som är i Uppsala kan få bevittna detta live, säger Sarah Dawn Finer i radiosändningen.

"Ska bli fantastiskt kul"

Under 144 timmar kommer "Musikhjälpen" att sändas från Stora torget i Uppsala och det hela kommer att utspela sig den 8-14 december senare i år.

"Det ska bli fantastiskt kul att få komma till Uppsala med Musikhjälpen! Det är en ung stad med ett härligt studentliv... vi hoppas förstås att hela Uppsala tillsammans med övriga Sverige engagerar sig den här veckan i december", säger Robert Frisk, Sveriges Radios projektledare för Musikhjälpen, i ett pressmeddelande.

Programledare avslöjas senare

Förra året slog "Musikhjälpen" insamlingsrekord med 28,4 miljoner kronor som gick till alla tjejers rätt att överleva sin graviditet.

Vad som blir årets tema och vilka personer som kommer att leda sändningarna från glasburen, avslöjas senare i höst.

Det direktsända "Musikhjälpen" är ett program som Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen samarbetar kring och med hjälp av auktioner, artister som kommer på besök till studion och låtönskningar, samlas pengar in till ett välgörande ändamål.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.