Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Musikern Gustaf Norén ställer upp i kyrkoval

Gustaf Norén ställer upp i kyrkovalet i Borlänge.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Gustaf Norén och Björn Dixgård i Mando Diao.
Foto: MAGNUS JÖNSSON

Musikern Gustaf Norén ställer upp i kyrkovalet i Borlänge kommun för Socialdemokraterna, skriver Dala-demokraten.

Den tidigare Mando Diao-medlemmen berättar för Dala-demokraten att han inte vill stå bredvid och klaga på samhället, utan hellre vara med och påverka det.

För tidningen berättar Gustaf Norén att det var i samband med skivan ”Infruset” från 2012 som han började längta efter något annat.

– Min tro har alltid varit stark. Men då, när Mando Diao var som mest i ropet och med Gustaf Fröding vid min sida, Fröding och hemlängtan är ju den röda tråden på ”Infruset”, kom en längtan i mig att få komma hem. En längtan starkare än någonsin tidigare. Men inte bara i fysisk bemärkelse, hem till rötterna i Borlänge och Kvarnsveden, utan hem i tron, till Gud, säger Gustaf Norén till Dala-demokraten.

Jobbar som musiklärare

I dag skriver Gustaf Norén musik tillsammans med sin bror Viktor Norén och jobbar även som musiklärare i Borlänge.

Inför sitt engagemang i kyrkovalet liknar Norén Borlänge kommun vid ett musikband.

– Jag tycker jag känner Borlänge på djupet. Här finns många själar från alla håll och kanter och jag vill att samspelet mellan dessa ska fungera, även om man inte alltid lirar i samma takt. Men vi om alla försöker vara lyhörda och kreativa, precis som medlemmar i en förening eller i ett band som tillsammans vill få det att svänga, borde vi i vår kommun kunna hitta ett sådant gemensamt sväng. I den processen vill jag vara med och göra en insats, säger Gustaf Norén till Dala-demokraten.

Gustaf Norén öppnar upp om tuffa tiden

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.