Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Yohio: Jag är musiker - jag är ingen modell...

Nästa år väntar Melodifestivalen, där Yohio tävlar med låten "Heartbreak hotel". På söndagen medverkar han i Bingolottos uppesittarkväll och framför "Without wings".Foto: Andreas L Eriksson

Han är omtalad för sin visuella stil.

Men vill lyfta fram någonting annat.

- Jag är ingen modell. Det är kul att det uppmärksammas, men jag vill poängtera att jag är musiker, säger artisten Yohio.

På söndagen medverkar han i Binglottos uppesittarkväll.

Han var sex år gammal och började spela piano.

Fem år sedan var det bara gitarr som gällde.

Däremellan upptäckte artisten Yohio japansk populärkultur.

Numera är svensken - precis som hans band Seremedy - vida omtalad i Japan, där han bland annat har medverkat i tv-program med miljonpublik och även genomfört turnéer.

- Jag ville spela musik och mina influenser kom från Japan. Det är inte konstigare än så. Det har gått hand i hand och kommit naturligt, säger han till Expressen.se och fortsätter:

- Det är mer naturligt för mig att sjunga på japanska än engelska.

Yohio, 17, gör musik som tillhör genren visual kei. För att förklara vad det innebär gör han jämförelsen med glamrock - samtidigt som det inte handlar om en enskild musikstil.

- Det är den visuella looken som binder ihop genren.

"Är alltid viktigast"

Och det är just det visuella som har gjort Yohio känd i Sverige.

Han tycket att det är synd att det är så mycket fokus på just det.

- Musiken är alltid viktigast. Jag är ingen modell. Det är kul att det uppmärksammas, men jag vill poängtera att jag är musiker.

På söndagskvällen medverkar Yohio i Bingolottos uppesittarkväll. Han kommer att framför balladen "Without wings" som finns med på minialbumet "Reach the sky".

Nästa år väntar dessutom Melodifestivalen, där Yohio tävlar med låten "Heartbreak hotel". Han beskriver den som en "popig rocklåt".

- Melodifestivalen är alltid underhållande, men det inte alltid bra musik även om det är roligt att kolla på och det är ju en visuell tillställning.

Schlagertävlingen är också ett led i Yohios och Seremedys mål: Att lyfta fram visual kei-scenen i Sverige.

- Så det är helt perfekt om den stora massan början acceptera oss, säger Yohio.

Ida Wargs och Alexander Pärleros miljonimperium

Så mycket pengar drar entreprenörerna in

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.