Whitney i topp bland bästa kärlekslåtarna

Publicerad

Alla hjärtans dag närmar sig och här är låtarna som höjer romantiken ytterligare några grader.

När Spotify-användarna fick rösta så hamnade Whitney Houstons klassiska cover på Dolly Partons "I will always love you" i topp.

Lyssna på listan här ovan.

De känslosamma scenerna mellan Kevin Costner och Whitney Houston i filmen "Bodyguard" fick många hjärtan att bulta och sångerskans version av Dolly Partons låt "I will always love you" i filmen har blivit en av tidernas mest älskade kärleksballader.

Det blev också "I will always love you" som knep förstaplatsen när Spotify i samband med att kärlekshögtiden "alla hjärtans dag" närmar sig lät sin användare rösta på sina kärleksfavoriter.

Låten hamnade före låtar som Eva Dahlgrens hit från "Vem tänder stjärnorna", Mauro Scoccos "Sarah" och "Crazy in love" med Beyoncé och Jay Z.

Darin på fjärde plats

Tvåa på listan hamnade U2:s duettversion av hiten "One", som de spelade in tillsammans med Mary J Blige 2005. Artisterna framförde bland annat låten på en välgörenhetskonsert efter stormen Katrina i USA.

Även på tredjeplatsen hamnade en smäktande ballad med filmkoppling: "My heart will go on", Céline Dions ledmotiv till filmen "Titanic" med Leonardo DiCaprio och Kate Winslet.

Först på fjärde plats hamnar en svensk låt: Magnus Ugglas "Astrologen" i Darins version från det populära tv-programmet "Så mycket bättre".

Lyssna på listan här!

 

Spotify har även skapat en lista med de 101 bästa kärlekslåtarna från det senaste seklet. Här kan du lyssna på den listan!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag