Robert Wells drar till Kina. Foto: Christian Örnberg
Robert Wells drar till Kina. Foto: Christian Örnberg

Wells drar till Kina

Publicerad
Uppdaterad
Från Boden till Beijing.
Robert Wells tar med sig Charlotte Perrelli och de andra stjärnorna i Rhapsody-gänget till Kina.
- Det blir en stor spelning på Himmelska fridens torg, säger Robert Wells.


Den 20 augusti uppträder Robert Wells framför den förbjudna staden, mitt på Himmelska fridens torg i Kinas huvudstad Beijing. Med sig har han hela "Rhapsody in Rock"-orkestern och showens stjärnor.
- Alla har blivit tillfrågade, och den enda som kanske inte kan är La Gaylia. Alla andra hänger med, säger Wells.

Jackie Chan medverkade
Anledningen till spelningen är att Robert Wells gör den officiella OS-musiken. Förra gången han uppträdde på Himmelska fridens torg var i samband med att nedräkningen inför OS började. Då medverkade skådespelaren Jackie Chan och andra kinesiska storstjärnor.
- Det blir en grymt stor spelning nu också. Vilken avslutning vi får. Vi började i Boden och slutar i Beijing tillsammans, säger Robert Wells.

Kortare än vanligt
Och det finns en anledning till att Charlotte Perrelli, Sofia Källgren och Jessica Andersson kan vara med.
- Jag har haft is i magen och gjort vår Rhapsody-konsert kortare än vanligt, även om jag inte kunde räkna med att vinna. Nu kan vi alla sticka dit efter avslutningen i Vaxholm.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag