Rihanna på scen under Victorias Secret Fashion Show den 7 november 2012. Foto: Lionel Hahn
Rihanna på scen under Victorias Secret Fashion Show den 7 november 2012.  Foto: Lionel Hahn

"Visa inte bröst eller rumpa på Grammys"

Publicerad

Stopp och belägg säger CBS.

Bröst, rumpor och stringtrosor är icke tillåtna på Grammy Awards.

I en skarp uppmaning till artisterna som ska stå på scen under galan skriver tv-kanalen:

"Se till att skinkor och kvinnliga bröst är korrekt täckta."

Natten till måndag svensk tid är det dags för årets Grammy Awards.

Men om du hade hoppats på lättklädda artister i tv kommer du att bli besviken.

I alla fall om CBS - som direktsänder galan - får som de vill.

Det är Hollywoodreporter.com som rapporterar om den uppmaning som på onsdagsmorgonen amerikansk tid gick ut till representanter för artister som Katy Perry, Rihanna och Beyoncé.

I meddelandet går det bland annat att läsa:

"Se till att skinkor och kvinnliga bröst är korrekt täckta. Kläder av stringtyp är problematiska. Undvik att exponera bara hudkonturer under skinkorna."

"Är oacceptabelt"

CBS är också väldigt noggranna med att påpeka att artisternas genitala område ska "tillräckligt täckt" så att inget "fluffigt könshår" ska synas i direktsändningen. Dessutom är det viktigt att artisternas kläder inte har kommersiella tryck eller reklambudskap - CBS kommer inte heller att godkänna kläder med "utländskt språk".

Meddelandet fortsätter sedan i versaler enligt Hollywoodreporter.com:

"OBSCENITET PÅ KLÄDER ÄR OACCEPTABELT FÖR SÄNDNING. Detta gäller också för de som sitter i publiken och är med i sändningen."

Bland de nominerade på årets Grammy Awards finns en mängd svenskar, bland andra Swedish House Mafia och Avicci, men också låtskrivarna Jörgen Elofsson, Max Martin och Shellback.

Allra flest nomineringar, sex stycken, har Fun, Jay-Z, Kanye West, Frank Ocean, Mumford & Sons och Dan Auerbach från The Black Keys.

På scen kommer bland andra Elton John och hylla Mumford & Sons hylla Levon Helm, som avled i fjol. Även Bruno Mars, Rihanna och Sting ska göra ett nummer tillsammans - Kelly Clarkson, Frank Ocean, Taylor Swift, Alicia Keys och Maroon 5 är andra artister som enligt planerna kommer att framföra sina hits från året som har gått.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag