Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Visa inte bröst eller rumpa på Grammys"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Rihanna på scen under Victorias Secret Fashion Show den 7 november 2012.
Foto: Lionel Hahn

Stopp och belägg säger CBS.

Bröst, rumpor och stringtrosor är icke tillåtna på Grammy Awards.

I en skarp uppmaning till artisterna som ska stå på scen under galan skriver tv-kanalen:

"Se till att skinkor och kvinnliga bröst är korrekt täckta."

Natten till måndag svensk tid är det dags för årets Grammy Awards.

Men om du hade hoppats på lättklädda artister i tv kommer du att bli besviken.

I alla fall om CBS - som direktsänder galan - får som de vill.

Det är Hollywoodreporter.com som rapporterar om den uppmaning som på onsdagsmorgonen amerikansk tid gick ut till representanter för artister som Katy Perry, Rihanna och Beyoncé.

I meddelandet går det bland annat att läsa:

"Se till att skinkor och kvinnliga bröst är korrekt täckta. Kläder av stringtyp är problematiska. Undvik att exponera bara hudkonturer under skinkorna."

"Är oacceptabelt"

CBS är också väldigt noggranna med att påpeka att artisternas genitala område ska "tillräckligt täckt" så att inget "fluffigt könshår" ska synas i direktsändningen. Dessutom är det viktigt att artisternas kläder inte har kommersiella tryck eller reklambudskap - CBS kommer inte heller att godkänna kläder med "utländskt språk".

Meddelandet fortsätter sedan i versaler enligt Hollywoodreporter.com:

"OBSCENITET PÅ KLÄDER ÄR OACCEPTABELT FÖR SÄNDNING. Detta gäller också för de som sitter i publiken och är med i sändningen."

Bland de nominerade på årets Grammy Awards finns en mängd svenskar, bland andra Swedish House Mafia och Avicci, men också låtskrivarna Jörgen Elofsson, Max Martin och Shellback.

Allra flest nomineringar, sex stycken, har Fun, Jay-Z, Kanye West, Frank Ocean, Mumford & Sons och Dan Auerbach från The Black Keys.

På scen kommer bland andra Elton John och hylla Mumford & Sons hylla Levon Helm, som avled i fjol. Även Bruno Mars, Rihanna och Sting ska göra ett nummer tillsammans - Kelly Clarkson, Frank Ocean, Taylor Swift, Alicia Keys och Maroon 5 är andra artister som enligt planerna kommer att framföra sina hits från året som har gått.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.