Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Vi gjorde allt i Amsterdam"

Katie Melua är på besök i Sverige för att göra promotion för sin tredje skiva. För Expressen berättar hon om upplevelserna i Amsterdam och sin syn på droger.Foto: Stefan Söderström
Katie Melua beskriver som själv som en adrenalin-junkie.
Men fallskärmshopp och bergochdalbanor är inte det enda som ger henne kickar.
- När vi var i Amsterdam gjorde vi ALLT som var lagligt, berättar hon.

FAKTA

Katie Melua


Ålder: 23.
Bor: I London. Föddes i Georgien men flyttade till Nordirland vid 8 års ålder. Flyttade senare till England.
Familj: Mamma, pappa och bror.
Bakgrund: Har sålt 7,5 miljoner exemplar av de tidigare albumen ”Call of the search” och ”Piece by piece”.
Aktuell: Med tredje skivan ”Pictures”.
Det här visste du inte om Katie: Hon är rädd för döda fiskar. Så till den grad att hennes kompis fick tömma skålen när hon hade egna guldfiskar.
– Jag tror att jag var 6 år och min pappa tog med mig på fiske i Georgien. Jag fångade små fiskar, som sardiner, kanske 50 stycken. Jag ville inte äta dem eller döda dem. Så jag stoppade alla i en liten glasburk med vatten och tog med mig hem. Hela burken var full, det var jätteäckligt. Varje dag tittade jag till de där fiskarna och de dog ju en efter en. Det ärrade mig för livet.

Katie Melua är på tredagarsvisit i Sverige för promotion. Tredje skivan ”Pictures” ligger på tolfte plats på svenska albumlistan.
– Jag älskar att vara här. Det är väldigt konstnärligt och intressant och annorlunda. Jag har några häftiga minnen härifrån. Jag gjorde en spelning på ett hotell och det var helt packat med folk och publiken var helt fantastisk, berättar hon.

Galet i Amsterdam

Men det galnaste turnéminnet kommer från Holland.
– Det som är mest rock’n’roll var när vi var i Amsterdam och folk tog ”saker” och festade hårt och dansade i barerna och försökte att inte ramla samtidigt som vi skulle klara av vad vi nu hade i kroppen.

Tog ni med er något från Amsterdam?

– Nej, vi hade gjort slut på allt redan. Det var därför vi var så... borta i huvudet.
– Jag vill inte att bandet ska hamna i trubbel, men vi gjorde allt som var lagligt där.
Vad är din personliga åsikt om droger?
– Man får fråga sig själv varför man vill ta dem. Antingen vill man döva någon sorts smärta, eller så vill man uppleva nya saker.
Men du tar droger?
– Ja, men inga tunga droger. Jag får mina kickar från andra ställen, som fallskärmshoppning och bungyjump.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.