Foto: Gossip Extra/Splash News
 Foto: Gossip Extra/Splash News

Två allvarligt skadade på dansfestival i USA

Publicerad

I helgen spelar bland andra Swedish House Mafia och Avicii på Ultra Music-festivalen i Miami.

Under förberedelserna för dansmusikfesten föll en stor led-skärm ner på scenen.

Två personer skadades allvarligt och fick föras till sjukhus.

Två scenarbetare skadades allvarligt under förberedelserna för helgens Ultra music-festival i Miami.

Det var när en stor led-skärm föll ner på scenen som olyckan var framme - scenarbetarna fördes snabbt till sjukhus där de nu vårdas. Enligt Billboard.com bedöms skadorna för den ena personen som kritiska, men den andra anses vara "allvarligt skadad".

Nyhetsbyrån AP rapporterar att ytterligare en person fick lindrigare skador, men att även han fördes till sjukhus. En fjärde scenarbetare fick vård på plats efter att han "blivit chockat av det han såg".

"Undersöker bakgrunden"

"Festivalen jobbar med myndigheterna och undersöker bakgrunden till olyckan", går det att läsa i ett uttalande enligt Billboard.com.

Den amerikanska sajten skriver också att inga festivalbesökare ska ha befunnit sig på platsen när olyckan inträffade.

Ultra music-festivalen börjar natten till lördag svensk tid och pågår under två helger. Bland andra Swedish House Mafia, Tim "Avicii" Bergling, Icona Pop, Otto Knows, Style of Eye, Adrian Lux, Eric Prydz och Alesso kommer att stå på scen. Övriga affischnamn inkluderar David Guetta, Deadmau5, Carl Cox, Afrojack och Fatboy Slim samt Calvin Harris och Tiesto.

Billboard.com rapporterar att drygt 165 000 personer förväntas besöka festivalen den första helgen. Lika många danssugna kommer att finnas på plats under helgen den 22, 23 och 24 mars, då Swedish House Mafia på söndagen gör sin alla sista spelning som trio.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag