"Mogenrock någonstans mellan Mark Knopfler och Chris Rea", säger Expressens Per Hägred om Tomas Ledin. Foto: Anders Ylander
"Mogenrock någonstans mellan Mark Knopfler och Chris Rea", säger Expressens Per Hägred om Tomas Ledin. Foto: Anders Ylander

Tomas Ledin klär i sin mogna rock

Publicerad
Uppdaterad
Cirkus-Bronett ville göra om klassikern "Sommaren är kort" till "Sommaren är Scott".
Ledin bara suckade.
Mänskligheten är förstås honom evigt tacksam för att han inte skickade efter clownerna samtidigt som det blev en anekdot att bygga krogshow på.
Fast fegstart med "Vi är på gång" i ett kommunalt samarbete mellan "Djungel­boken" och Real Group. Åtminstone lät det så. Sen reglagen i botten och tre rökare på raken. Ja som om han fastnat på sommarens stadsfest med folköl i skorna och blandad kebabsås på fingrarna. Bredbent, Lundellinspirerat men tyvärr ganska osexigt.
Men sen blir det roligare.

Tomas Ledins liv i ord, ton och bild. Först ­gulnande instamatic­bilder och Ulf Elfving på länk. Där­efter en halvtimmes orgie i dålig smak med VHS:er från diverse schlagerscener. Rappt och roligt berättad nostalgi med duktige David Lindgren i blandade Ledinroller.
Efter 40 minuter lågmäld sagostund, som fick bibliotekarierna på bokmässan i Göteborg att kippa efter andan, kränger han på sig läderpajen igen och - ja ni vet - krämar på med "Just nu" och sånt fläskigt.

Sedan händer det. "Genom ett regnigt Europa" är mogenrock nånstans ­mellan Mark Knopfler och Chris Rea. Och det klär honom verkligen. Liksom en Elton Johnig "Atlantkustens kyliga smekning". Med Atlant­vågorna på en filmduk större än den i Filmstaden Bergakungen.
Naturligtvis även ett parti svensk sommar. Garanterat sponsrad av Pripps blå. Till och med en nyskriven visa till farmor Svea.

Sedan ut på stadsfesten igen och ett tjutande Rondo går hem med "Sensuella ­Isabella" och alla de andra örhängena. Fast vackrast är extranumret "En del av mitt hjärta" med en filmad stråkorkester som ser alldeles verklig ut och förmodligen kommer att göra Joe Labero arbetslös.
Roligt, snyggt - men lite för mycket boogierock.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag