Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Titta: Swedish House Mafias tuffa ljusshow

Swedish House Mafia under spelningen på den amerikanska musikfestivalen Coachella. Foto: David Mcnew

Vilken show, Swedish House Mafia.

Här avslutar den svenska dj-trion musikfestivalen Coachellas första dag med en mäktig ljusshow.

- Jag tycker att alla artister är skyldiga att ge fansen det bästa de kan, säger Steve Angello till RollingStone.com.

Det var natten mellan fredag och lördag som Swedish House Mafia avslutade den första dagen på årets Coachella.

Musikfestivalen, som av många anses vara en av världens mest prestigefyllda, äger rum i ökenområdet nära Joshua Trees nationalpark och är i år uppdelad på två helger, den 13-15 april och den 20-22 april.

Den första dagen fick svenska dj-trion Swedish House Mafia äran att avsluta musikfesten.

Och gjorde det med stil.

"Vara idiotiskt"

- De sa att de ville att vi skulle spela på Coachellas största scen. Sedan byggde vi showen kring det, säger Sebastian Ingrosso till RollingStone.com.

Slutet av den showen kan du se här ovan. Och i klippet är tydligt att Swedish House Mafia har lagt ner mycket tid på pyroteknik och den visuella biten av spelningen.

- Jag tycker att alla artister är skyldig att ge fansen det bästa de kan. Med en möjlighet som denna och fans som dessa, så skulle det vara idiotiskt att inte göra sitt bästa, säger Steve Angello.

"Kan inte sitta i studion"

I intervjun med RollingStone.com säger Swedish House Mafia att de är alltför "spontana" för att göra ett helt album, men att de ska släppa ny musik så snart en låt finns klar, även om trion ännu inte har valt ett datum för nästa släpp.

- Vi skulle verkligen älska att göra ett album, men så fort vi har gjort klart en låt så släpper vi den. Så vi kan inte sitta i studion i 12 månader och göra klart ett album, säger Axwell och fortsätter:

- Dessutom, med dansmusik så ändras allt så snabbt. När du har gjort klar en låt, och börjar med nästa, så känns den första gammal.

Swedish House Mafia kommer även att står på scen under Coachellas andra helg.

Andra svenska som uppträder på musikfestivalen inkluderar Refused, Avicii, First Aid Kit och Miike Snow.