FRÅN DANSBAND TILL SCHLAGER. Thorleif Torstensson och de andra i Thorleifs gör debut i Melodifestivalen. Foto: TOMMY HOLL
FRÅN DANSBAND TILL SCHLAGER. Thorleif Torstensson och de andra i Thorleifs gör debut i Melodifestivalen. Foto: TOMMY HOLL

Svt räddas - av Thorleifs

Publicerad
Uppdaterad
Lasse Stefanz-låten "Den första kyssen" räddas kvar i Melodifestivalen.
Expressen kan i dag avslöja att Thorleifs tävlar med den nästa år.
- Vi har funnit en likvärdig artist och är nöjda, säger Christer Björkman, artistansvarig.
När Lasse Stefanz chockartat valde att hoppa av Melodifestivalen hotade Christer Björkman att diska deras låt "Den första kyssen".
Sedan dess har SVT och låtskrivarna arbetat för högtryck för att hitta en likvärdig ersättare till dansbandskungarna.
- SVT har haft flera möten med de inblandade. Det har dessutom gått ut ett mejl till alla schlagerintresserade skivbolag, där de ombetts att kolla igenom vilka av deras artister som skulle kunna tänkas vara intresserade av att ställa upp och göra låten, berättar en väl insatt källa.
Och efter tre veckors intensiv kamp har nu SVT funnit sin ersättare.


"En perfekt lösning"

Enligt en centralt placerad uppgiftslämnare är det Thorleifs som nu kliver in i leken och axlar Lasse Stefanz avhoppade mantel.
- Det är en perfekt lösning. På dansbandsscenen är det bara Thorleifs som kan utmana Lasse Stefanz. Båda grupperna säljer 100000 skivor per släpp. De är försäljningsmässigt lika stora som Kent, säger uppgiftslämnaren vidare.
Källan gör gällande att Thorleifs tackade ja med mycket kort varsel och att alla detaljer ännu inte är klara.
- Vi har inga kommentarer vad gäller det här, säger Lina och Mårten Eriksson, som skrivit "Den första kyssen".


Björkman är nöjd

Christer Björkman blir även han tystlåten när Thorleifs kommer på tal:
- Vi har funnit en likvärdig artist till Lasse Stefanz. Vi är mycket nöjda. Men mer än så kan jag inte säga.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag