Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Superbt, Darin!

Självklar hit. Darins nya singel släpps på fredag.
Foto: JAMESDIMMOCK

I höstas sprang han igenom tv-rutorna - igen.

Nu är det dags för Darin att visa att han är mer än en exceptionell coversångare.

Nya singeln "Playing with fire" är en suberb start.

SINGEL

Darin

"Playing with fire"


Att Darin var den musikaliska vinnaren i senaste säsongen av "Så mycket bättre" råder det ingen tvekan om. Karriären fick sig även en kommersiell skjuts - två av tolkningarna från höstens tv-mys ligger fortfarande topp tio på singellistan. "En apa som liknar dig" är fortfarande landets mest streamade låt. 25-åringen är fortfarande en talang utöver det vanliga.

Och apropå kommersiellt - Darins nya singel låter som en självklar hit, som om den är redo att ta över listorna. Inte nödvändigtvis bara på hemmaplan.

Darin har alltid omgett sig med begåvade låtskrivare och producenter.

Redan på debuten jobbade "Idol"-finalisten med namn som Redone, Robyn och Max Martin. På "Playing with fire" jobbar han med Timbalands kompanjon Jim Beanz.

Resultatet är en poplåt som söker sig mot dansgolvet, som påminner mer om de klubbiga låtarna på Ushers senaste album än Justin Timberlakes färska r'n'b-flört "Suit & tie".

Det är en överbefolkad genre där det kan kännas som att det går går tretton Chris Brown-kopior på dussinet, men Darin har ett självförtroende och en nyvunnen pondus i rösten som lyser igenom.

Ett synnerligen snärtigt styrkebesked.


FOTNOT: "Playing with fire" släpps på fredag. Albumet "Exit" kommer den 30 januari.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.