Solskenspop - med sand mellan tårna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Maria Andersson i Sahara Hotnights.
Foto: Per Nilsson

HÄSSLEHOLM. Heta nätter i Sahara? 

Nja, snarare California sun. 

Visserligen har Robertsforsbandet aldrig haft särskilt mycket med en afrikansk öken att  göra, men nu är de så mycket amerikansk västkust att de delar frekvens med valfri radiostation för FM-rock.

 Kleerup hinner knappt slå av sin Tom Petty-inspirerade rock förrän SH plockar upp stafettpinnen. På omslaget till den titellösa comebacken befinner de sig på  planet till LA.

 Men i Hässleholm har de redan landat på LAX. Det är en scendekor på temat stars and stripes. Det är vita bomullslinnen  i bjärta färger.

 Men framför allt är det låtar som skulle kunna rädda Fleetwood Mac från ättestupan. Och det är bra.


Den här sommaren reser  Sahara Hotnights runt med nya skivan. Väldigt målmedvetet. Och utan någon som helst lust att leka jukebox.

 - Ska vi fortsätta spela nya låtar, undrar de och trots att många gapar: "Nej", så blir det just det nya. "Let you down", "Wanted you/Want is gone" och "Litte love sorrow" låter Heartbreakers med en kvinnlig Tom Petty vid mikrofonen.

 Efter en obligatorisk "Cheek to cheek" kör de hyfsat udda "Drive dead slow" som extranummer.

Solskenspop - med sanden mellan tårna.

FAKTA

SAHARA HOTNIGHTS


Siesta, Hässleholm
Bäst: Så coola.
Sämst: Maria byter ut ostämd gitarr mot om möjligt än mer ostämd gitarr.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.