Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Slayers Sverigekärlek: "Älskar att spela här"

Kerry King och de andra i Slayer tycker att Sverige rockar. Foto: Karl Henrik Edlund

GÖTEBORG. Slayer är ett av de allra största metalbanden i världen.

Med anklagelser om att vara satanistiska har de också blivit ett av de mest skandalomsusade banden.

- Om deras konstnärliga verksamhet har jag ingen uppfattning, säger festivalchefen Totte Lundgren.

För ett år sedan spelade The Big Four, de fyra största metalbanden - däribland Slayer - på Ullevi. 56 000 såg dem på plats. Mer än en halvmiljon såg dem på tv. Nu är Slayer tillbaka i Göteborg.

- Vi älskar att spela här. Ja, i Sverige över huvudtaget. Det är världens bästa "vibe" här, säger trummisen Dave Lombardo före spelningen.

- Det sägs att Sverige har flest hårdrocksfans i världen och det märks. De är dessutom mer hardcore än på någon annan plats, säger Dave Lombardo när GT fick en kort intervju.

Skandaldrabbade

Sedan starten 1981 har bandet tagit sig genom flera skandaler. De har bland annat blivit stämda för att deras musik ska ha inspirerat till mord. Dessutom har de texter som många inom den kristna högern i USA vill bannlysa.

Enligt festivalchefen Totte Lundgren fanns det ingenting som gjorde att de tvekade på att Slayer skulle spela på Metaltown.

- Det finns inte några betänkligheter mot deras spelningar i dag. Och om deras konstnärliga verksamhet har jag ingen uppfattning, säger han.

Gitarrist i koma

Den senaste tragedin pågår inom bandet. Just nu vikarierar gitarristen Gary Holt från trashkollegorna Exodus, för bandmedlemmen Jeff Hanneman.

Orsaken är att Jeff blev biten av en spindel för drygt ett år sedan, låg i koma, höll på att behöva amputera armen och nu måste rehabilitera sig för att komma tillbaka.

Strax före midnatt klev Slayer på den största scenen på Metaltown.

- Vi ger alltid järnet när vi spelar, säger Dave Lombardo.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!