Amy Winehouse på scen. Den brittiska sångerskan hittades död i sin lägenhet på lördagskvällen svensk tid. Amy Winehouse blev 27 år gammal. Foto: Nabor Goulart
Amy Winehouse på scen. Den brittiska sångerskan hittades död i sin lägenhet på lördagskvällen svensk tid. Amy Winehouse blev 27 år gammal.  Foto: Nabor Goulart

Sångerskan Amy Winehouse död

Publicerad
Uppdaterad
Amy Winehouse har gått bort.
Hon hittades död i sin lägenhet i norra London på lördagskvällen och enligt Sky News ska orsaken vara en överdos.
Den brittiska soulsångerskan blev 27 år gammal.
17.05 på lördagen svensk tid kallade ambulanspersonal på polis, sedan de funnit Amy Winehouse död i sångerskans lägenhet i Camden i norra London.
"Vid ankomsten fann polismännen kroppen av en 27-årig kvinna som dödförklarades på platsen", säger den brittiska polisen i ett uttalande enligt Sky News.
Polisen uppger att en utredningen pågår av omständigheterna kring dödsfallet. Enligt uppgifter till Sky News ska det röra sig om en misstänkt överdos.
Amy Winehouse har länge kämpat med alkoholproblem och drogberoende. I juni lämnade hon ett rehabiliteringshem. Drygt två veckor senare genomförde hon en skandalkonsert i Belgrad där hon blev utbuad av publiken.

Skulle gå i konsertpension

Enligt brittiska tidningar var hon då så berusad att hon mumlade sig igenom låtarna. Efter den spelningen ställde Winehouse in alla sina inbokade konserter i sommar. Enligt The Sun hade hennes agent bestämt att hon skulle gå i "konsertpension".
Tidigare i veckan ska Amy Winehouse enligt Daily Mail ha setts med sin guddotter Dionne Bromfield, 14, under en konsert som Bromfield genomförde.
Amy Winehouse ska ha vägrat att sjunga på scen, men ska ha bett publiken att köpa guddotterns album.

Våldsamma mot varandra

Amy Winehouse hann släppa två album, "Frank" från 2003 och succéskivan "Back to black" 2006. Sångerskans mest kända låt är "Rehab".
Hon har även haft uppmärksammade förhållanden med bland andra Pete Doherty och Blake Fielder-Civil. Winehouse gifte sig med den senare 2007. Enligt The Sun var det Fielder-Civil som introducerade henne för tunga droger. De ska också ha varit våldsamma mot varandra vid flera tillfällen. Winehouse och Blake Fielder-Civil skilde sig i augusti 2009.
Amy Winehouse blev 27 år. Sångerskan sörjs av fadern Mitchell, modern Janis och äldre brodern Alex.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag