Salem Al Fakir är programledare för årets "P3 Guld". "Om man någon gång ska prova på att vara programledare kan det vara bra att göra det i ett sammanhang där man känner sig hemma." Foto: Anna-Lena Mattsson
Salem Al Fakir är programledare för årets "P3 Guld". "Om man någon gång ska prova på att vara programledare kan det vara bra att göra det i ett sammanhang där man känner sig hemma." Foto: Anna-Lena Mattsson

Salem Al Fakir: Alltid önskat mig priset

Publicerad
Uppdaterad
Han kallar det ett av de finaste musikpriserna.
Men han har aldrig vunnit något själv.
På lördag leder Salem Al Fakir P 3 Guld i Göteborg.
Salem Al Fakir är en van gäst på P 3 Guld. Han har varit nominerad flera gånger, men i år ska han leda galan som sänds i radio och i SVT 1. Det är mångsysslarens Salem Al Fakirs första programledarjobb.
– Om man någon gång ska prova på att vara programledare kan det vara bra att göra det i ett sammanhang där man känner sig hemma.
Han säger att det är kopplingen mellan radiolyssnarna och priset som gör P 3 Guld speciellt. Men även om Salem Al Fakir känner sig hemma på galan har han alltid fått gå därifrån tomhänt. Hemma står i stället fyra Grammisar för debutskivan "This is who I am" från 2007.
– Jag har alltid önskat mig priset för årets liveartist. Nu har det inte blivit något P 3 Guld-pris för mig än. Men för egen del är jag väldigt stolt över priserna för bästa kompositör och producent. Det var jättestort.

"Skulle vara mitt pausår"

Men de som väntar på ett nytt album av Salem Al Fakir får fortsätta vänta. Succén i Melodifestivalen för två år sedan gav klirr i kassan - och möjlighet att varva ner. Salem Al Fakir säger att han jobbat "idiotiskt mycket" de senaste åren.
– Förra året skulle vara mitt pausår. Efter att ha släppt tre plattor på fyra år blev det på sätt och vis en paus och jag gick från att jobba 150 procent till 80-90 procent, men jag hittade väldigt många nya roliga samarbeten under förra året.
Bland samarbetena fanns bland annat en bok som Salem Al Fakir skrev tillsammans med vännen Pontus De Wolf. Den blev också en uppsättning på Dramaten. Men om framtiden innehåller fler böcker eller soloalbum står öppet. Han tänker ta sig tid att komma på vad nästa steg i karriären är
– Jag har jobbat professionellt som musiker sedan jag var 13 år. Nu har jag bara varit artist i fyra år, men jag har jobbat mig till den position där jag är i dag. Det gick också väldigt bra under 2010 och då finns det pengar som gör att man vågar nya samarbeten, säger Salem Al Fakir.
P 3 Guld-galan direktsänds i Sveriges Radio på lördagen och visas samma kväll i SVT 1.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag