Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så bra var Marilyn Manson i Stockholm

Marilyn Manson i Stockholm. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Marilyn Manson i Stockholm. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Marilyn Manson i Stockholm. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Ett ben i gips, ett stympat kompband, en haltande karriär.

Det borde inte gå, men Marilyn Manson står för en överraskande vital tisdagkväll.

Marilyn Mansons bästa tid borde vara nu.

I en värld med religionskrig, upprepade masskjutningar och en skandalomsusad president känns Mansons industri-rockande samhällskritik plötsligt hyperaktuell. Ändå har satanisten från Ohio inte alls samma populärkulturella genomslag i dag som för tjugo år sedan.

Delvis får han skylla sig själv. Allt svagare plattor är en anledning. En annan är  oförmågan att utvecklas. Som i går då han släppte ytterligare en ny video där en förvirrad Johnny Depp har sex med unga tjejer. Så väldigt ofräscht och nittiotal.

Kvällen på Annexet börjar heller inte bra.

För några veckor bröt Manson högerfoten under en konsert då han klättrade på scenens två enorma pistoler (“jag var ett offer för vapenvåld i New York”, som han själv säger inte utan ironi). Under inledande “Revelation 12” kommer han därför utrullande i en pimpad permobil.

Okej att Dave Grohl och Axl Rose på senare år rockat i rullstol, men en konsert med Manson bygger på ett underliggande hot om fysisk kontakt. Nu känns det som om luften gått ur Manson redan från start.

Senare stödjer han sig på en specialkrycka och ser ut som en enbent pirat.

Och plötsligt börjar inramningen funka. Två “doktorer” i rock och munskydd får igång rätt mentalsjukhus-vibb. Bandet låter kvällen igenom bra och förvånansvärt tajta för att innehålla en veckofärsk basist. Manson slutar de flesta låtarna med långsamma slängkyssar. Han sjunger om vår narcissistiska tid till ljuset av hundratals filmande mobiler. I en svart fjäderboa tar han till slut upp kvällens uppenbara problem med foten i gips. Alternativen var att ställa in helt eller komma så här. Han verkar uppriktigt tacksam för mottagandet.

Marilyn Mansons bästa tid är kanske inte nu. En överraskande pigg kväll visar att den gamle shockrockarens tid i alla fall inte är ute.

Så bra bra var konserten

Marilyn Manson

 

Annexet, Stockholm

 

Publik: 3 500 (slutsålt)

 

Vem: Amerikansk metalakt grundad 1989 som delar namn med sångaren och ende konstante medlemmen. Slog igenom 1996 med plattan “Antichrist superstar” som skapade kontroverser i framför allt amerikansk media. Består idag av Manson på sång, gitarristen Tyler Bates och trummisen Gil Sharone samt turnémedlemmanrna Paul Wiley på gitarr och Juan Alderete på bas.

 

Vad: Ute med förra månadens platta “Heaven upside down” i bagaget. Tredje Manson-spelningen sedan sångaren skadade sig så allvarligt under en spelning i New York i september att bandet fick ställa in ett antal gigs.

 

 

Betyg låt för låt

Revelation #12

 

This Is the New Shit

 

Disposable Teens

 

mOBSCENE

 

Kill4Me

Skönt segt sväng.

 

Deep Six

 

The Dope Show

 

 

Sweet Dreams (Are Made of This)

 

Tourniquet

 

We Know Where You Fucking Live

 

Say10

 

The Beautiful People

 

Coma White

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!