Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Roxette spelar in nytt material

Fredagens spelning i Antwerpen är Roxettes stora återkomst - men turnén är samtidigt ett test inför framtiden.
- Det är möjligt att det kan bli en större turné med Roxette så småningom. Det hänger på hur det här funkar och vad Marie vill, säger Per Gessle.
Roxette kommer dessutom att repetera och spela in nyskrivna låtar mellan konserterna.
Per Gessle och Marie Fredriksson kom till Antwerpen i söndags och har sedan dess repeterat inför kvällens turnépremiär för Night of the proms.
Det har gått tjugo år sedan Roxette fick sitt internationella genombrott med "The look" och åtta år sedan senaste turnén.
- Det känns lite overkligt. Om du hade frågat för fyra år sedan hade jag garanterat sagt nej - jag trodde inte att det skulle bli något mer med Roxette, säger Per Gessle.

Mjukstart för Marie

Night of the proms är ett turnékoncept där flera artister ingår och där klassisk musik möter pop och rock. Roxette kommer att stå på scenen knappt en halvtimme per kväll. Per Gessle säger att det blir en mjukstart för Marie Fredriksson i stället för att köra två timmar långa konserter på egen hand direkt.
- Vi kommer att göra 42 eller 43 konserter på kort tid, så det kommer att bli rutin för Marie. Det är bra för henne, säger Gessle.
- Man måste fatta vad hon gått igenom. Att hon är här i dag är helt sanslöst.
Hur resonerar ni kring programmet? Drygt 40 spelningar på mindre än två månader låter intensivt.
- Sånt är inget problem för Marie. Hennes enda problem är att hon blivit av med lite av synen på ena ögat, vilket gör att hon får lite svårt med balansen när det är mörkt. Hon sjunger precis lika bra som hon gjort tidigare. Det enda är att hon inte är lika mobil som tidigare och därför har svårt att driva en publik i två timmar.

Jobbar på nytt material

Under turnén i Belgien, Holland och Tyskland är det fem av Roxettes allra största hits som står på repertoaren. Men med sig till Antwerpen har Per Gessle också 16 nyskrivna låtar. Sedan i maj har han arbetat med material till ett eventuellt framtida album.
- Vi har tagit med oss inspelningsgrejer och hyrt en extra hotellsvit i både Antwerpen och Rotterdam. Det passar bra, för vi är lediga hela dagarna mellan konserterna. Jag vill testa att göra pre-recordings och se hur det funkar.
Per Gessle klargör:
- Det är den kreativa processen jag vill åt. Ska det bli något mer med Roxette, ska det vara med nytt material. Samtidigt vill fansen ha de gamla hitsen. Om vi ska ut på en större turné med Roxette är det klart att vi även kommer att spela våra hits.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!