Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rockstjärnan kollapsade av elchock - på scenen

Hardcorebandet Raised Fist fick en rejäl chock vid sin spelning i Sundsvall. Mitt i en låt blev staketet vid scenen och mikrofonen strömförande. Sångaren Alexander Hagman kollapsade av elstötarna.
- Allt blev svart och jag trodde att min tid var kommen, säger gruppens frontman.

FAKTA

Raised fist


Raised fist bildades i Luleå 1993. De har släppt fem studioalbum. Det senaste, "Veil of Ignorance", kom 2009 och nådde plats 22 på albumlistan, samt gav dem en Grammis-nominering. Bandet planerar en turné genom Skandinavien i november. Spelar härnäst i Italien och Grekland.

Det var efter fem låtar som något gick snett på hardcorebandet Raised Fists spelning på Folkets hus i Sundsvall i lördags. Trycket vid scenen gjorde att kravallstaketet förflyttades och förstörde en kabel.

"Rejäl stöt"

- Först fick jag en rejäl stöt i högerhanden av mikrofonen. Jag var övertänd och lindade en handduk runt mikrofonen och fortsatte. Då fick jag en riktig kyss så att jag krampade. Jag kunde inte släppa mikrofonen, säger sångaren Alexander Hagman.
Till slut gick strömmen och lokalen blev mörklagd.
- Jag säckade ihop på golvet. Det small bara till och jag föll. Jag trodde att min stund var kommen.
Enligt trummisen Matte Modin var även kravallstaketet strömförande.
- Han tog tag i staketet och fick världens elchock så att han föll i golvet. Det var riktigt läskigt och kunde ha gått väldigt illa. Det blev ju kolsvart så han trodde att han dött, säger Matte Modin.
Mixerbordet gick sönder i situationen och spelningen fick avbrytas.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!