Håkan Hellström. Foto: Leif Jacobsson
Håkan Hellström. Foto: Leif Jacobsson

Ren kärlek, Håkan

Publicerad
Uppdaterad
Håkan Hellström
Scandinavium, Göteborg.
Publik: 6 100.

+ Mitt i all styv gubbrock sticker "Klubbland" ut som en mjuk disco-klimax.
- Scenshowen består av en filmduk med färglöst bildspel. Som står rätt stilla.

Håkan Hellström är unik i svenskt musikliv. Men – what’s new, liksom?
Det skulle vara arenan, det.
Han har stått på en rad stora festivalscener, inför betydligt större publik än den han mötte i Scandinavium i går. Men festival är en sak, hockeytempel en annan.
Efter några låtar utlovar hemmasonen sin längsta konsert någonsin. ”Det är kanske sista gången man får chansen att stå så här”. Och drygt två timmar senare har han inte bara infriat rekordlöftet – han har visat att arenarock-kostymen passar honom lika perfekt som klubbkavajen och festivaltröjan.

I vissa stunder
får han till och med bandet att gubbgunga så där E Street-elektriskt att o m en viss Mr Springsteen letar efter uppvärmare till Ullevidubbeln i juli borde valet vara enkelt.
När Håkan Hellströms energiska, smått maniska, spelglädje får explodera så snuddar han faktiskt vid Bruce Springsteens legendariska livedynamik.

Visst. Det finns enstaka tillfällen då man önskar att bandet tog ut svängarna ännu mer – det är då det glöder mest – och det händer att det svajar till i framförandet.
Men för det mesta är det gasen i botten, ren kärlek, fan-tastisk publikrespons och en huvudperson som kastar sig stilsäkert mellan gammalt och nytt i ett euforiskt glädjerus.
Dessutom understryker konserten att Hellström blivit en hitmaskin av rang. Jag har inte hört så mycket allsång sedan jag var på Skansen.
Våren är knappt här, men det känns redan som om sommaren 2008 tatuerat in Håkan Hellströms namn i ett hjärta på bröstet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag