Rammstein släpper dildobox

Publicerad
Uppdaterad
Nu slår Rammstein till med en ny porrskandal.
På måndag släpper de en delux-box innehållande sex dildos, handbojor och glidmedel - men utgivningen stoppas i Sverige.
- Vi kommer inte göra den tillgänglig för fem öre, säger Charlie Åberg på skivbolaget Universal.
Expressen kunde för några veckor sedan berätta att det tyska metalbandet Rammsteins nya video "Pussy" innehåller rena porrfilmsscener med samlag.
Den har gjorts av svenske regissören Jonas Åkerlund och stoppades omedelbart, och skivbolaget Universal gjorde avbön.
Nu slår gruppen till igen.
I samband med att de på måndag ger ut albumet "Liebe Ist Für Alle Da" kommer även en delux-box.

Sex dildos

Den innehåller sex dildos, avgjutna efter bandmedlemmarnas kön, handbojor och glidmedel. Förutom själva cd:n då vill säga.
På svenska Universal är man än en gång tagna på sängen av Rammsteins tilltag:
- Vi har inte varit med och tagit fram den här. Den ligger inte hos oss. Den är inte tillgänglig via oss för fem öre. Jag har dessutom svårt att se att de stora varuhusen skulle ta in den. Det är en sak att göra en porrvideo, en annan att göra det här. En dildo ser lite läskig ut. Vi säljer musik, säger Charlie Åberg.

"Vi har en tydlig policy"

Och på Åhléns, som är Sveriges största musikförsäljare, är man inne på samma linje:
- Vi hade till exempel en lång diskussion då Kent släppte sin box med en pistol på framsidan. Den gången kom vi fram till att det var okej. Men vi har en tydlig policy angående vapen, våld och porr, säger Pär Björkänge, en av de ansvariga på Åhléns city i Stockholm.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag