BESVIKEN. Peter Stormare drar tillbaka sin film om Imperiet efter Thåströms hot om polisanmälan. Foto: ALL OVER PRESS
BESVIKEN. Peter Stormare drar tillbaka sin film om Imperiet efter Thåströms hot om polisanmälan. Foto: ALL OVER PRESS

Peter Stormare drar tillbaka Imperiet-film

Publicerad
Uppdaterad
Thåströms hot om polisanmälan fick effekt. Nu drar en besviken Peter Stormare tillbaka sin film om Imperiet. - Bandet är väldigt nöjda med det beslutet, säger Imperiets advokat Stefan Widmark.
För 20 år sedan fick Peter Stormare tillåtelse att filma Imperiets allra sista spelning på Ritz i Stockholm. Men när han nu tänkte släppa filmen "Här föll Imperiet" som en hyllnings-dvd såg bandmedlemmarna rött.
- Han har ingen som helst rätt att ge ut material som han inte har upphovsrätt till. Det är helt vansinnigt, säger en upprörd Christian Falk, basist i Imperiet.
På Joakim Thåströms webbplats skriver han att bandet inte kan stå för resultatet.
- För Joakim handlar det om kvalitén på filmen helt enkelt, säger Thåströms manager Pange Öberg.
Enligt Peter Stormares manager Håkan Kratz var skådespelaren ovetande om bandet inställning till hans filmprojekt.
- Vi är jätteförvånade. Peter hälsar att han har fått ett okej från samtliga bandmedlemmar. Både för 20 år sedan och för bara några månader sedan. Christian Falk och de andra måste ha ändrat sig utan att meddela oss, säger Håkan Kratz.


Efterlyser material

Skivbolaget Playground, som skulle ha distribuerat filmen väljer nu att dra tillbaka den planerade utgivningen.
- Eftersom det är en rättslig tvist mellan Imperiet och Peter Stormares bolag Stormvox så kommer vi att vänta tills de löser den, säger Suzan Kverh, label manager på Playground Music.
På Thåströms hemsida går det även att läsa att bandet eftersöker live-material till en egen Imperiet-box som ska komma ut inom kort.

Fotnot: I gårdagens version av konfliken föll tyvärr Håkan Krantz kommentar ur texten i tidningen. Expressen beklagar detta

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag