Peter LeMarc ställer in sin höstturné eftersom han drabbats av cancer. Foto: Mikael Sjöberg
Peter LeMarc ställer in sin höstturné eftersom han drabbats av cancer.  Foto: Mikael Sjöberg

Peter LeMarc har drabbats av cancer - ställer in turné

Publicerad
Uppdaterad
Peter LeMarc ställer in hela sin planerade höstturné. Anledningen är att han behandlats för cancer.
"Jag vill be alla er som köpt biljetter och sett fram emot konserterna om förståelse. Och förlåtelse", skriver han i ett pressmeddelande.
Peter LeMarc ställer in hela sin planerade höstturné på grund av att han drabbats av cancer. I ett pressmeddelande skriver LeMarc att han fick sjukdomsbeskedet i november och behandlades framgångsrikt mot sjukdomen i december och januari. Då var turnén redan planerad, och han fattade beslutet att försöka genomföra den trots sjukdomen.
Biljetterna till turnén är slutsålda sedan länge.

Tungt beslut

Nu blir det ingen turné. Peter LeMarc förklarar i pressmeddelandet att allt gått så fort att känslorna inte hunnit med.
"Under sommaren började alla konsekvenser, tankar och känslor kring sjukdomen hinna ifatt mig. (...) Jag har hoppats in i det längsta att kunna genomföra höstens konserter, men kommit fram till att det bara inte går. Efter det som hänt är jag inte i mental eller känslomässig form för det - även om jag, för närvarande, är fysiskt frisk och återställd. Det var ett tungt beslut att ta, men det enda tänkbara för mig", skriver han.

Inga uttalanden

Det är inte känt vilken form av cancer Peter LeMarc drabbats av.
- Jag kan inte säga mer än det som står i pressreleasen. Peter gör inga mer uttalande än det som står där, säger hans agent Petri H Lundén till TT Spektra.
Peter LeMarc, som brottats med svår scenskräck, genomförde en längre turné 2007. Förra året släppte han samlingsalbumet "Klassiker".
Biljetterna till höstturnén återlöses på respektive inköpsställe.
De inställa konserterna är: 17-18/9 Malmö, 20-21/ samt 27-28/9 Stockholm, 24/9 Uppsala och 30/9 samt 1-2/10 Göteborg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag