Per Gessle bekräftar nu att Roxette ska spela in ett nytt album. Foto: Victor R. Caivano
Per Gessle bekräftar nu att Roxette ska spela in ett nytt album.  Foto: Victor R. Caivano

Per Gessle: Roxette gör ny platta

Publicerad
Uppdaterad
HALMSTAD. Roxette är redan i gång med inspelningen av ett nytt album.
Samtidigt förlänger man bandets framgångsrika världsturné som inleddes tidigare i år - och fortsätter under större delen av 2012.
- Vi har redan börjat spela in nya låtar till vårt nästa album som ska bli en fortsättning på "Tourism", säger Per Gessle.
Per Gessle, Marie Fredriksson och resten av "nya" Roxette har fått tio dagars semester från den hektiska turnén där man spelat inför en publik mellan 10 000 och 20 000 i Sydafrika, Ryssland, Mellanöstern, Sydamerika och Europa.
Vi träffar Per Gessle i samband med invigningen av fotoutställningen med Terry O'Neills klassiska 1960-talsbilder på Tres Hombres Art i Tylösand.
Turnén har fungerat över förväntan. Hemma i Sverige är det svårt att förstå bandets nya framgångar och listplaceringar med singeln "She's Got Nothing On (but the Radio)" från bandets comeback "Charm School".

"Som en karaoke-show"

- Vissa konserter är som en stor karaoke-show, publiken sjunger med, hela tiden, säger Pers fru Åsa som varit med under större delen av turnén.
Det finns en stor och trogen publik vilket också gjort Gessle revanschsugen.
- Jag och MP (Mats Persson, tidigare Gyllene Tider och Roxette) var i studion i Halmstad i går och skrev en ny låt, avslöjar Per.
- Nya plattan spelas in under turnén, på hotellrum, i lokala studior och i samband med soundcheck. Precis som "Tourism" från 1992. Allt material är nytt.
Blir det "Tourism 2"?
- Vi vänder på det, arbetsnamnet är just nu "2Rism".
Men Per har även rotat i arkiven och i likhet med Stones och nu senast Bruce Springsteen, har han hittat en del, tidigare outgivna inspelningar.
- Här finns låtar med Marie som ung, innan hon blev sjuk. Vi ska använda sången och sedan spela in nya bakgrunder.
Precis som Stones gjorde när de hittade en del överblivet från kultklassikern "Exile on Main Street" och Springsteens "glömda" inspelningar från "Darkness on the Edge of Town" som gavs ut som "The Promise".

"Inte lätt göra powerpop"

- De här framgångarna är ren bonus för oss, det hade vi inte räknat med. Vi kan ju inte konkurrera med dagens artister som Lady Gaga och annan pop som bygger på beats, arrangemang och en visuell idé. Det är inte lätt att göra powerpop 2011.
Ändå har man än så länge spelat inför drygt en halv miljon.
- När turnén är klar har vi nått 1,3 miljoner.
- Efter en del konserter har folk varit förvånade att allt är live, inget förinspelat fusk.
Samtidigt har USA åter vaknat och bandets tidigare skivbolag Capitol ger ut två album med Roxette.
- De ger ut en Greatest Hits-samling samma dag som de släpper vårt senaste album "Charm School", säger Per Gessle.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag